to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:07 | 02.08.2022

Κοινωνία

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο γυναικοκτόνος της Ζακύνθου

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς γυναίκες, μεταξύ αυτών και φίλες του θύματος, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ ζητώντας την αυστηροποίηση των ποινών για τις γυναικοκτονίες. Μαζί τους, βρίσκονταν επίσης συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου γιου της οικογένειας


(φωτ. αρχείου)

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου το μεσημέρι της Τρίτης οδηγήθηκε ο 50χρονος δράστης της δολοφονίας της 41χρονης συζύγου του την Κυριακή το βράδυ στο Τσιλιβή Ζακύνθου. Προκειμένου να απολογηθεί, συνοδεία αστυνομικών της Ασφάλειας, οδηγήθηκε στο κτίριο από πλαϊνή πόρτα.

Ο εισαγγελέας Ζακύνθου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και έδωσε στον 49χρονο προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, μεταξύ αυτών αρκετές γυναίκες, οι οποίες κρατούσαν πλακάτ ζητώντας αυστηρότερες ποινές για τις γυναικοκτονίες. Μαζί τους ήταν και ο 19χρονος γιος του θύματος, ο οποίος περίμενε να δει από κοντά τον πατέρα του, μετά το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε, ενώ όταν έμαθε ότι ήταν μέσα στο κτίριο προσπάθησε να τον προσεγγίσει. Μαζί τους, βρίσκονταν επίσης συμμαθητές και φίλοι του 14χρονου γιου της οικογένειας.

Ο 50χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη σύζυγό του το βράδυ της Κυριακής στο Τσιλιβί της Ζακύνθου. Η γυναίκα έφερε χτυπήματα από μαχαίρι στα πλευρά και στο πρόσωπο, ενώ είχε δεχθεί γροθιές και κλοτσιές.

Ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, φέρεται ότι κακοποιούσε συστηματικά τη σύζυγό του, ακόμη και μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους, ενώ το θύμα μία ώρα πριν από τη δολοφονία είχε μηνύσει το δράστη για ανελέητο ξυλοδαρμό. Η γυναίκα είχε καταφύγει και άλλη φορά στην αστυνομία για τον ίδιο λόγο, ζητώντας προστασία.

Γείτονες της οικογένειας, αλλά και ο μεγαλύτερος γιος, 19 ετών, ο οποίος επέστρεψε στη Ζάκυνθο, από την Καλαμάτα όπου ζει μόνιμα, επιβεβαίωσαν ότι η άτυχη γυναίκα δεχόταν καθημερινή βία και σκληρή κακοποίηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)