to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:04 | 21.01.2022

Κοινωνία

Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: SMS και άλλα αποδεικτικά στοιχεία προσκόμισε η 24χρονη

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού το βράδυ της Πρωτοχρονιάς μετέβη το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη, όπου και κατέθεσε παρουσία ψυχολόγου - Μετά από εντολή του εισαγγελέα στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι των δύο εμπλεκομένων και κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.


Η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, δεν άλλαξε την αρχική της κατάθεση στην ανακρίτρια, αλλά προσκόμισε sms και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που θα διευκολύνουν την έρευνα, όπως σημειώνει το GRTimes.

Ο δικηγόρος της 24χρονης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν της είχαν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να της κάμψουν τις αντιστάσεις.

Η 24χρονη μετά την κατάθεσή της, παρουσία ψυχολόγου, αποχώρησε χωρίς να κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Τα κινητά τηλέφωνα δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση με την καταγγελία του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, κατέσχεσαν πριν από λίγο οι Αρχές Ασφαλείας.

Ολοκληρώθηκε η συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε, ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η 24χρονη η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώθηκε σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεση της διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και έγινε παρουσία ψυχολόγου, όπως προβλέπουν οι νέες διατάξεις της Ποινικής Δικονομίας για τέτοιους είδους εγκλήματα. Η 24χρονη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη κατάθεσή της στην ίδια ανακρίτρια, πριν από μία εβδομάδα, περιγράφοντας τα όσα βίωσε στο πάρτι.

Κατά πληροφορίες, προσκόμισε - τυπωμένα σε αντίγραφα- το περιεχόμενο των μηνυμάτων που αντήλλαξε μέσω κινητού τηλεφώνου με εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα, όπως επίσης και τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν με τα ίδια πρόσωπα. Η ίδια αποχώρησε από τα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις. Νωρίτερα, είχε καταθέσει ως μάρτυρας, στην ίδια ανακρίτρια, ο εργοδότης της.

Η 17χρονη, η οποία συνόδευσε την καταγγέλλουσα φίλη της στο πάρτι αλλά αποχώρησε στη συνέχεια, δεν κατέθεσε σήμερα, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την επόμενη εβδομάδα

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας για τα αδικήματα της μαστροπείας και της διακίνησης ναρκωτικών που διατάχθηκε -μετά την καταγγελία βιασμού- από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι του άνδρα που φέρεται να προσκάλεσε την 24χρονη στο σπίτι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξετάζονται από την αστυνομία.

 Γι' αυτόν τον λόγο, ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Πηγές που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών αναφέρουν ότι δεν έγινε ούτε προσαγωγή ούτε σύλληψη, αλλά ο λόγος της παρουσίας του στο μέγαρο είναι τυπικός και συνδέεται με τις παραπάνω κατασχέσεις.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονης μετά την συμπληρωματική κατάθεση

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» είπε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 24χρονη ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, αλλά όμως εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Πιστεύω ότι η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης από την ιατροδικαστή» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό τέθηκε και στην ανακρίτρια η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας δε τη δημόσια δήλωση που έκανε, δια του συνηγόρου του, ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση όπου αρνήθηκε την καταγγελλόμενη πράξη, ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατά την άποψή μας όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την καταγγελία».

Σε ερώτηση για την παρουσία ψυχολόγου κατά την κατάθεση που έδωσε σήμερα η 24χρονη, είπε ότι αυτό προβλέπεται δικονομικά. «Η παρουσία ψυχολόγου ήταν πολύ χρήσιμη. Είχε άλλο αέρα η Γεωργία, γιατί όσο κι αν θέλει να δείξει ότι είναι δυνατή είναι μία νέα κοπέλα. Κάθε φορά που λέει κάτι ζει ξανά ό,τι βίωσε μέσα σε αυτήν τη σουίτα», ανέφερε και εξέφρασε την πίστη του ότι «η ώρα της δικαίωσης θα έρθει γρήγορα».

Έκκληση σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν αντίστοιχα περιστατικά με την ίδια «να μιλήσουν ώστε αυτά να σταματήσουν», απηύθυνε η 24χρονη.

Η 24χρονη προέβη στην παραπάνω δήλωση εξερχόμενη από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, όπου κλήθηκε το πρωί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, με εισαγγελική εντολή, σχετικά με τη φραστική επίθεση που κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο, συνήγορο προανακριτικά του 27χρονου κατηγορούμενου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού.

Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης έρευνας είναι το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας, ενώ θα κληθεί να καταθέσει κι ο δικηγόρος ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης (ανωμοτί).

Το μεσημέρι, η 24χρονη θα βρεθεί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση -παρουσία ψυχολόγου- από την 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, στα χέρια της οποίας βρίσκεται η δικογραφία για τον βιασμό.

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση βιασμού: Έρευνα στα σπίτια των εμπλεκομένων - Στην Ελβετία οι τοξικολογικές της 24χρονης

Κατά την είσοδό της στο Τμήμα, η Γεωργία Μπίκα δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που έχω λάβει. Με έχει συγκινήσει. Ελπίζω να βρω το δίκιο μου”.

Γεωργία Μπίκα

Γεωργία Μπίκα

___

Πηγή: thes.gr
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)