to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 29.04.2013

Κοινωνία

Καταθέσεις των μαρτύρων για την τραγωδία στη Marfin

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου, όλοι τους κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια.


Με την κατάθεση του Χρήστου Καραπαναγιώτη συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των διευθυντικών στελεχών του υποκαταστήματος της MARFIN της οδού Σταδίου, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πρόκειται για τον σύζυγο της άτυχης Αγγελικής, της εγκύου γυναίκας που είχε βρει τραγικό θάνατο από ασφυξία μαζί με άλλα δύο άτομα στο εσωτερικό του υποκαταστήματος της MARFIN το Μάιο του 2010, αφού το κτήριο παραδόθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της πορείας.

Ο κ.Καραπαναγιώτης κατέθεσε πως επικοινώνησε δύο φορές με τη σύζυγό του, αφού είχε ήδη ξεκινήσει η πυρκαγιά: «Στις 2 παρά, μου τηλεφώνησε εμφανώς πανικόβλητη και μου είπε με έντονο ύφος ‘Μας έχουν βάλει φωτιά, θα σε πάρω σε λίγο’. Μου το έκλεισε. Αμέσως μετά την πήρα πίσω και μου είπε ‘Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Πνίγομαι’. Μου το έκλεισε πάλι. Την πήρα ξανά αλλά δεν το σήκωσε. Με πήρε τη στιγμή που κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να σωθεί, αφού είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να φύγει από τη φωτιά».

Πρόσθεσε μάλιστα πως, κατά τραγική ειρωνεία, η Αγγελική εκείνη την ημέρα είχε ραντεβού με το γυναικολόγο της.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν ακόμη ως μάρτυρες ο Γιώργος Σταυρογιαννάκης, ο Γιώργος Γκολιάς και ο Σωτήρης Παπατζίκης, όλοι τους υπάλληλοι της τράπεζας, οι οποίοι ήταν εντός του υποκαταστήματος την ώρα της μοιραίας επίθεσης και, όπως τόνισαν, σώθηκαν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.

«Θεώρησα ότι είχαν πεθάνει όλοι, γιατί δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου για να βγουν. Όλοι κάναμε σπασμωδικές κινήσεις γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Δεν ήμασταν εκπαιδευμένοι. Χάσαμε χρόνο γιατί δεν ξέραμε τι να κάνουμε», κατέθεσε χαρακτηριστικά ο κ.Γκόλιας.

Οι υπάλληλοι της Marfin άφησαν αιχμές για τη διοίκηση της τράπεζας:
«Ήταν σαν να ήμασταν στο εσωτερικό μιας καμινάδας. Η τράπεζα δεν αναγνωρίζει την ευθύνη, ούτε μας έχει αποζημιώσει. Δεν μας κατηγόρησαν, αλλά σε μία προσωπική συνάντηση που είχαμε λίγες μέρες μετά την επίθεση, με το δ.σ. της Marfin, όπου είχε παρευρεθεί και ο κ. Βγενόπουλος ουσιαστικά μας είπαν ότι έπρεπε να παραβούμε τις εντολές που είχαμε. Μας είπαν τί καθόμασταν για να κλείσουμε ταμείο ή τις επιταγές, ενώ έπρεπε να φύγουμε, τη στιγμή που είχαμε εντολές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Σταυρογιαννάκης.

«Στη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, ο άνθρωπος για τον οποίο δουλεύαμε, μας είπε γιατί δεν πήραμε την πρωτοβουλία να φύγουμε vωρίς, παρά τις εντολές που είχαμε να μείνουμε. Ποιός θα τολμούσε εν μέσω κρίσης να κάνει του κεφαλιού του, αναρωτιέμαι...», προσέθεσε ο κ.Παπατζίκης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, ο υπεύθυνος ασφάλειας του κτιρίου, Εμμανουήλ Βελονάκης, η διευθύντρια του καταστήματος, Άννα Βακαλοπούλου και η υποδιευθύντρια, Αναστασία Κούκου, όλοι τους κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες από αμέλεια.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου.

 



Πηγή: skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)