to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:08 | 13.02.2020

Πολιτική

«Το καταστροφικό έργο των Μητσοτάκη - Χατζηδάκη στο περιβάλλον συνεχίζεται»

«Οι μάσκες έπεσαν. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης αποκαλύπτουν με τις πράξεις τους ότι η δήθεν πράσινη ατζέντα τους είναι το πρόσχημα για την επιβολή αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής» αναφέρεται σε δήλωση των Σ. Φάμελλου, Χ. Καφαντάρη, τομεάρχη και αναπληρώτριας τομεάρχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και της Ρ. Δούρου τομεάρχη Κλιματικής Αλλαγής, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ


Η δήλωση των Σ. Φάμελλου, Χ. Καφαντάρη, τομεάρχη και αναπληρώτριας τομεάρχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και της Ρ. Δούρου τομεάρχη Κλιματικής Αλλαγής, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι μάσκες έπεσαν. Οι κύριοι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης αποκαλύπτουν με τις πράξεις τους ότι η δήθεν πράσινη ατζέντα τους είναι το πρόσχημα για την επιβολή αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ θυσιάζει και τους Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, όπως ενημερωθήκαμε από δημοσιεύματα και non paper του ΥΠΕΝ, το οποίο περιέργως δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Ο κύριος Χατζηδάκης αφού, δημιούργησε μύρια προβλήματα στους Φορείς σταματώντας τη δημοσίευση των οργανισμών των φορέων, το διαγωνισμό προσλήψεων (που είχε εγκριθεί επί ΣΥΡΙΖΑ), και τη χρηματοδότηση των φορέων, χρησιμοποιεί, ως επιχειρήματα, τις δικές του επιλογές για να ρίξει το φταίξιμο στους Φορείς που λειτουργούσαν εδώ και είκοσι χρόνια με συμβασιούχους, χωρίς ολοκληρωμένο κατάλογο προστατευόμενων περιοχών και χωρίς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε τη μεταρρύθμιση των Φορέων με το Νόμο 4519/18, χρηματοδότησε τις ειδικές περιβαλλοντικές μελέτες και τα σχέδια διαχείρισης για το σύνολο της χώρας, έτσι ώστε το φυσικό κεφάλαιο και η βιοποικιλότητα της Ελλάδας να αποτελούν στοιχεία ανταγωνιστικότητας, τοπικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.

Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το σχέδιο, που εξασφάλιζε καθαρούς κανόνες, προστασία της φύσης και ασφάλεια δικαίου, ενοχλεί τη ΝΔ. Για τον λόγο αυτό επιλέγει να καταργήσει τα τοπικά συμμετοχικά σχέδια διοίκησης των φορέων, υποτιμώντας την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και τους εθελοντές του περιβάλλοντος, μεταφέροντας τη διοίκηση και τις γνωμοδοτήσεις στην Αθήνα, θέτοντας ξανά τους εργαζόμενους σε ανασφάλεια, για να τοποθετήσει τα δικά της παιδιά, που θα κάνουν κουμάντο στις τοπικές υποθέσεις, προς όφελος όχι φυσικά του περιβάλλοντος, αλλά περίεργων χωροθετήσεων.

Τελικά, το φιλοπεριβαλλοντικό προσωπείο αποτελεί ακόμα μια μεγάλη απάτη της ΝΔ. Η Δεξιά αποδεικνύει την αλλεργία της στο περιβάλλον και στη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, των επιστημόνων και των εργαζομένων. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα βρει απέναντί της τον επιστημονικό κόσμο του περιβάλλοντος, τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)