to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κατασκευάζοντας τον μ@λ@κα του μέλλοντος

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Κυρ. Μητσοτάκης τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουνε...


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίδοξος πρωθυπουργός, εμφανίζεται στον ΣΚΑΪ και μας λέει ότι τον 17χρονο σήμερα δεν τον ενδιαφέρει τι έγινε το 1963 με τους Γκοτζαμάνηδες το τρίκυκλο και τη δολοφονία Λαμπράκη.

Λαμπρά!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Κυρ. Μητσοτάκης τα θέλει και τα λέει ή του ξεφεύγουνε... Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κυνικός εκφραστής του σκοταδισμού ή ανάξιος εραστής της εξουσίας. Θα ήταν πολύ απλό και κυρίως απλουστευτικό να θεωρήσουμε το καλύτερο βιογραφικό της χώρας ως έναν ακόμα ανεπαρκή πολιτικό. Έναν πολιτικό ανερμάτιστο που κάνει γκάφες και δεν διαθέτει τη δεινότητα λόγου που θα απέτρεπε τις αστοχίες.

Είναι, όμως, έτσι;

Μπορεί ο κατά δήλωσή του έχων καλές ιστορικές γνώσεις να δυσκολεύτηκε να καταλάβει τι ήθελε να πει ο συγγραφέας της ανακοίνωσης για τα τρίκυκλα; Μπορεί. Ειδικά αν το καλό του βιογραφικό δεν περιλαμβάνει κοινωνική αντίληψη και εμπειρία. Αλλά κι έτσι να είναι δεν βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός να δηλώσει ότι δεν κατάλαβε. Αυτό το κάνει μόνο (έστω και άτσαλα) για να παρουσιάσει τον εαυτό του ως υπόδειγμα σωφροσύνης που δεν ασχολείται με... ενοχλητικές αμαρτίες του παρελθόντος. Κοιτάει μπροστά...

Γράψε-σβήσε την Ιστορία...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που, αν και εξελέγη με την προσδοκία να στρέψει το τιμόνι της παράταξής του προς το κέντρο, έχει οδηγήσει τη Ν.Δ. στην ακροδεξιά, χωρίς αστερίσκους και κεντροδεξιά ολισθήματα.

Επομένως ο ευσεβής πόθος του για διαγραφή της ιστορικής μνήμης είναι σαφής. Επιθυμεί, όπως και τόσοι άλλοι θιασώτες των «ανοιχτών παραθύρων» της δικτατορίας, να ξαναγραφτεί η Ιστορία. Η προσπάθειά του αυτή δεν ξεκίνησε στα στούντιο του ΣΚΑΪ την Κυριακή. Πάει πολύς καιρός που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε στο περιοδικό Politico πως «η Χρυσή Αυγή είναι σαν να μην υπάρχει. Η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την Αριστερά».

Η αναφορά του, λοιπόν, στον 17χρονο, που δεν θα έπρεπε να τον νοιάζει για τη δολοφονία Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, είναι η φυσική συνέχεια μιας βρώμικης εκστρατείας που βρίσκεται εν εξελίξει. Η διεφθαρμένη πολιτική και μιντιακή ελίτ που όρισε μεταπολεμικά την τύχη της χώρας επιδιώκει να διαγράψει την ιστορική μνήμη και να αναβαπτιστεί. Να κρύψει τις ιστορικές διαδρομές που τεκμηριώνουν ότι αποτελεί συνέχεια των παρακρατικών, των γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων.

Η Ν.Δ., άλλωστε, έχει κάθε λόγο να επιδιώκει η λήθη να έρθει μια ώρα αρχύτερα. Το πρόσφατο παράδειγμα με το «ξεσάλωμα» των μελών και στελεχών της που δικαιολόγησαν τη φασιστική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη επιβεβαιώνει τους λόγους του... κατεπείγοντος.

Κατασκευάζοντας τον  μ@λ@κα

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον 17χρονο έχει και μια άλλη στόχευση. Ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός και το μιντιακό σύστημα κατασκευάζουν ολημερίς κι ολονυκτίς τη νέα γενιά της πολιτικής και κοινωνικής απάθειας. Τη γενιά που απομονωμένη στη μαγεία του πληκτρολογίου και των ριάλιτι δεν θα ενδιαφέρεται και δεν θα ξέρει ποιοι δολοφόνησαν τον Νίκο Τεμπονέρα, τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, τον Παύλο Φύσσα. Που θα μπορεί εύκολα να πιστεύει ότι όλα τούτα μπορεί και ήταν συμπλοκές για το... ποδόσφαιρο.

Οι αποχωρήσεις από το Survivor θα πρέπει να είναι πιο σημαντικές από τους κοινωνικούς αγώνες επιβίωσης, από τις πολιτικές εξελίξεις, από τις ιδεολογικές διαφορές των κομμάτων. Ο 17χρονος, αδαής και απολίτικος, προορίζεται να κωπηλατεί αδιαμαρτύρητα στην εργασιακή γαλέρα που του επιφυλάσσουν ο κ. Μητσοτάκης και αυτοί που εκφράζει. Όσα ευαγγελίζεται για τη διάλυση του Δημοσίου, την παράδοση των πάντων στην αγορά και την εργασιακή ζούγκλα θα πρέπει να είναι το αδιαμφισβήτητο μέλλον για κάθε ιδιώτη (idiot) έφηβο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του, που πριν από λίγους μήνες καταψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης για ψήφο στα 17, δεν κρύβουν πως το νεοφιλελεύθερο σχέδιό τους για τη νέα γενιά δεν είναι η «αριστεία» αλλά η μαλακία.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)