to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κατάρρευση στην οικονομία και το «καλό τρίμηνο»

Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 69,8 δισ. ευρώ


Εικόνα κατάρρευσης για την αγορά αποτυπώνεται και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το καλό -υποτίθεται- τρίτο τρίμηνο του χρόνου, δηλαδή για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, όπου δεν υπήρξε σχεδόν κανένας περιορισμός. Η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων ανήλθε στα 13,1 δισ. ευρώ. Περίπου 7,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ δηλαδή. Κάτι που παραπέμπει σε ύφεση αρκετά υψηλότερη του 10% για το σύνολο της χρονιάς.

Δηλαδή, η ελεύθερη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας είχε ξεκινήσει πολύ πριν το πρόσφατο lockdown και αφαιρεί και το τελευταίο πρόσχημα από τον Χρ. Σταϊκούρα και τους λοιπούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την ανεπάρκεια των μέτρων που έλαβαν για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας

Για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών το τρίτο τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 69,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 15,8% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019, που είχε ανέλθει σε 82,9 δισ. ευρώ. Μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 50,4%, μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2020 και του τρίτου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Δραστηριότητες υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης.

Ενώ ακόμη μεγαλύτερη πτώση, κατά 61,6%, μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2020 και του τρίτου τριμήνου 2019, παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου της Παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων.

Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει την πολιτική του βλέποντας και κάνοντας.

Στην πραγματικότητα -όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί-, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «δεν βλέπει» τίποτα, κάνοντας συνεχώς εκτός τόπου και χρόνου προβλέψεις που απλώς «δικαιολογούν» τη λανθασμένη πολιτική της.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)