to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:20 | 19.12.2018

Πολιτική

«Ο Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν συνθήματα δανεικά από τη Χρ. Αυγή»

«Η προοπτική να διευκρινίζει το ίδιο το νέο Σύνταγμα της πΓΔΜ αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν ορίζει εθνότητα αλλά υπηκοότητα για τους πολίτες της, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ακύρωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, μετά τη μη περικοπή στις συντάξεις», επαναλαμβάνει το Μαξίμου απαντώντας στη ΝΔ


Όπως τονίζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο κ. Μητσοτάκης, αφού έπεσε στο τελευταίο σκαλί της αθλιότητας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τώρα θα πέσει και στο τελευταίο της γελοιότητας, προκειμένου να υπερασπιστεί την ακροδεξιά γραμμή που του επέβαλαν ο κ. Σαμαράς με τον κ. Γεωργιάδη στο Μακεδονικό.

Η προοπτική να διευκρινίζει το ίδιο το νέο Σύνταγμα της πΓΔΜ αυτό που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν ορίζει εθνότητα αλλά υπηκοότητα για τους πολίτες της, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ακύρωση του αντιπολιτευτικού αφηγήματος της ΝΔ, μετά τη μη περικοπή στις συντάξεις. Ο κ. Μητσοτάκης ξέμεινε από επιχειρήματα και του έμειναν τα συνθήματα. Και αυτά δανεικά από τη Χρυσή Αυγή».

Οι ισχυρισμοί της Πειραιώς

«Οι πηγές του Μαξίμου στέρεψαν από ιδέες και καταφεύγουν ακόμη και στην αλβανική μειονότητα των Σκοπίων για να εξωραΐσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ απαντώντας στο προηγούμενο σχόλιο κυβερνητικών πηγών (βλέπε παρακάτω). «Δυστυχώς το κακό έχει ήδη γίνει και καμία τροπολογία δεν μπορεί να αλλάξει όσα υπέγραψαν οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς. Αν μπορούσε, ο κ. Ζάεφ και οι Σκοπιανοί συμπολίτες του, δεν θα πανηγύριζαν ήδη ότι τους αναγνωρίστηκε η δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι η συμφωνία των Πρεσπών υποδαυλίζει τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, ας ρίξουν μια ματιά στο προοίμιο του Σκοπιανού Συντάγματος και στο άρθρο 36 το οποίο αναφέρεται ακόμη και σε "μακεδονικό" κράτος» καταλήγει η ανακοίνωσή της ΝΔ.

«Καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών» 

Όπως ανέφεραν το μεσημέρι της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές, μετά τις τροπολογίες που κατέθεσαν Αλβανοί βουλευτές της πΓΔΜ, με τις οποίες ζητούν να διευκρινιστεί στο Συνταγματικό Νόμο της γείτονος αυτό που ούτως ή άλλως προβλέπεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι δηλαδή δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα αλλά μόνο υπηκοότητα, καταρρέει με πάταγο και το τελευταίο επιχείρημα του κ. Μητσοτάκη.

Όπως είχε καταρρεύσει προ ημερών αυτό περί δήθεν «μακεδονικής μειονότητας», με σχετική τροπολογία στα Σκόπια που κάνει ξεκάθαρα λόγο για «ομογένεια», εναρμονιζόμενη με το άρθρο 108 του ελληνικού Συντάγματος.

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά, οι οποίοι εδώ και μήνες επικαλούνται τη δήθεν αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας ως άλλοθι για να μη στηρίξουν τη Συμφωνία, να πουν επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

Ότι δεν τους καίγεται καρφί για τα εθνικά συμφέροντα και ο μόνος λόγος που εναντιώνονται στη Συμφωνία των Πρεσπών, είναι γιατί ελπίζουν σε μία ύστατη ευκαιρία πρόκλησης πολιτικών εξελίξεων. Ματαιοπονούν!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)