to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 31.10.2019

Οικονομία

Κατάργηση μονιμότητας στους νέους εργαζόμενους στη ΔΕΗ κατ' επιταγή της τρόικας από το 2012

"Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με έλεγχο από το ΑΣΕΠ, αλλά με ταχύτερες διαδικασίες και με αμοιβές που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης" προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας


"Κατάργηση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους οι οποίοι θα προσλαμβάνονται με έλεγχο από το ΑΣΕΠ, αλλά με ταχύτερες διαδικασίες και με αμοιβές που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησης" προβλέπει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας που παρουσίασε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συζήτηση στο υπουργικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι θέμα άρσης μονιμότητας στο δημόσιο έθετε η τρόικα το 2012. Τότε κουνούσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αποκλίσεις που παρουσιάζονταν στον προϋπολογισμό κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2011, σε σύγκριση με τους στόχους.

"Τα νέα δεδομένα ανεβάζουν το ύψος των καινούριων μέτρων στο επίπεδο των 13 έως 14 δισ. ευρώ, με τα μέτρα του 2012 να ανέρχονται 6 δισ. ευρώ, και τα μέτρα του 2013 – 2014 σε 7 με 8 δισ. ευρώ" έγραφε τότε ο ΣΚΑΙ και για να "βρεθούν αυτά τα χρήματα η τρόικα θα εστιάσει στους κανονισμούς που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, θέτοντας εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα άρσης της μονιμότητας που υπάρχει στις δημόσιες επιχειρήσεις".

Πηγή: avgi.gr

 
Διαβάστε ακόμη:
 
 

Η πιο βαρυσήμαντη προεκλογική και μετεκλογική εξαγγελία Μητσοτάκη (για σταθερές και καλύτερες θέσεις εργασίας) γίνεται πράξη, το σκωπτικό σχόλιο του Σ. Βαρδάκη

tags: ΔΕΗ, ΑΣΕΠ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)