to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:22 | 22.06.2017

Πολιτική

Ανοίγει ο δρόμος για νέα δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη βουλή η τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Το ΕΣΡ θα κληθεί να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης.


Διάπλατα άνοιξε το δρόμο στο ΕΣΡ προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στο νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η τροπολογία του Νίκου Παππά που προβλέπει την κατάργηση της διάταξης που είχε κριθεί αντισυνταγματική, από το Συμβούλιο της Επικρατείας. O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μίλησε για «αυτονόητη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα-Μισελ Ασημακοπούλου είπε ότι «αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος της καθεστωτικού τύπου κυβέρνησης να αποκτήσει τον έλεγχο των ΜΜΕ».

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε ότι η Ν.Δ., με την τοποθέτησή της επί της τροπολογίας, αποδεικνύει -για μια ακόμη φορά- ότι δίνει εξετάσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα. Μέχρι χτες υποστήριζαν «copy paste» τις θέσεις των ιδιοκτησιών. Σήμερα τους ξεπέρασαν».

Σε σαφώς πιο ήπιους τόνους ήταν η κριτική των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο  Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναρωτήθηκε ότι αφού είπε πως είναι αυτονόητη συμμόρφωση, γιατί το έκανε μετά από 6 μήνες.

Από το ΚΚΕ ο Γιάννης Δελλης υποστήριξε ότι η τροπολογία δεν αλλάζει την κατάσταση των εργαζομένων ούτε την κατάσταση στα Μέσα.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ αναρωτήθηκε: «Έπαιζαν ή όχι παράνομα τα κανάλια;»

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Πηγή: ΕΡΤ1

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)