to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 26.06.2019

Πολιτική

Το κατάπτυστο «Μακελειό» συνεχίζει τις αθλιότητες

Για μια ακόμα μέρα το χυδαίο «Μακελειό» επιδίδεται σε αθλιότητες, όπως και χθες, κατά του Νίκου Βούτση και του Γιώργου Γεννηματά - Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, που τον περασμένο Μάρτιο στοχοποιούσε Ελληνίδες υπουργούς – στελέχη της κυβέρνησης και τη σύζυγο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είχε καταδικάσει και η Κομισιόν


Σε δήλωση για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό" προέβη το Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης: «Η πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη - Μακελειού πάνω σε ένα χαλκευμένο έγγραφο το οποίο απαντήθηκε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων και αποσύρθηκε εντός 24 ωρών στον ιστορικό χρόνο που όλοι γνωριζόμασταν, αποτελεί μία κατάπτυστη πολιτικά ενέργεια την οποία αναμένω ότι θα αποδοκιμάσει και ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτια του αυτήν την εποχή».

Στελέχη της γενιάς του Πολυτεχνείου καταγγέλλουν τις συκοφαντίες εις βάρος του Νίκου Βούτση

Τα παλαιά ψεύδη του αρχιβασανιστή, διοικητή του ΕΑΤ-ΕΣΑ Νίκου Χατζηζήση εις βάρος του Νίκου Βούτση, και οι συναφείς αθλιότητες των φερέφωνων της χούντας   αναπαρήχθησαν χθες και σήμερα (μετά από 43 χρόνια!), με δημοσιεύματα και δηλώσεις. Ο Χατζηζήσης ως γνωστόν καταδικάστηκε βαριά για τη δράση του.

Τα απροκάλυπτα κατασκευασμένα ψεύδη του Χατζηζήση κυκλοφόρησαν για μία ημέρα το 1976, και εντός 24 ωρών αποσύρθηκαν. Τότε οι παρεμβάσεις στελεχών του αντιδικτατορικού-φοιτητικού κινήματος από όλο το πολιτικό φάσμα ήταν έντονες και καταγγελτικές για την απόπειρα σπίλωσης του Νίκου Βούτση και της σθεναρής αντιδικτατορικής του δράσης. Τότε η ιστορία ήταν ζώσα.

Όμως η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Ένα κομμάτι της, αυτό του αντιδικτατορικού φοιτητικού κινήματος και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το ζήσαμε και εμείς. Το έζησε δραστήρια και θαρραλέα και ο Νίκος Βούτσης, στέλεχος του Ρήγα Φεραίου. Και είναι τιμή μας που ήμασταν μαζί του στους αγώνες κατά της δικτατορίας και υπέρ της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Γι' αυτό καταδικάζουμε την αήθη απόπειρα κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση.

Δαφέρμος Ολύμπιος
Λαλιώτης Κώστας
Μπαλαούρας Μάκης
Μπίστης Νίκος
Παπαβασιλόπουλος Γιώργος
Παπαχρήστος Μήτσος
Σαμπατακάκης Μιχάλης
Ψαρράς Δημήτρης

Στο στόχαστρο και ο Γ. Γεννηματάς - ΚΙΝΑΛ: Xυδαίο και κατάπτυστο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό»

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Μακελειό το οποίο βάζει στο στόχαστρο τον πατέρα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Είναι χυδαίο και κατάπτυστο. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπολιτικών κέντρων συκοφάντησης», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

To γεγονός σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας: «Η καταδίκη του συκοφαντικού πρωτοσέλιδου του «Μακελειού» από το ΚΙΝΑΛ, είναι θετική, αλλά δεν αρκεί. Η άμεση εμπλοκή του Στάθη Παναγούλη στην άθλια συκοφαντία των Νικ.Βούτση και Γιωρ.Γενημματά, επιβάλλει την άμεση αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ».

Η Κομισιόν έχει καταδικάσει το «Μακελειό»

Απαντητική επιστολή προς τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέχεια του αιτήματος του ευρωβουλευτή προς τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών να καταδικάσουν το χυδαίο και σεξιστικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, τον περασμένο Μάρτιο, στοχοποιούσε Ελληνίδες υπουργούς – στελέχη της κυβέρνησης και τη σύζυγο του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Η Κομισιόν καταδικάζει κάθε μορφής διάκριση ή μη ανεκτική συμπεριφορά, καθώς βαίνουν αντίθετα στις αξίες πάνω στις οποίες έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισότητα των φύλων είναι δομικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αρχή της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών περιλαμβάνεται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων», αναφέρει στην απάντησή του ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Αρμόδιος Αντιπρόεδρος του ΕΚ για Θέματα Ισότητας των Φύλων είχε απευθύνει προσωπικές επιστολές τόσο στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι (δυο φορές), όσο και στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Μ. Πασκιέ. Ακόμη, έχει ζητήσει να ασχοληθεί άμεσα με το θέμα και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ECRI (European Commission against Racism and Intolerance), που είναι αρμόδιος για θέματα που αφορούν την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, ιθαγένειας, θρησκείας, κ.λπ.

«Σας καλώ να καταδικάσετε έντονα την προσβλητική, βίαια φασιστική και σεξιστική επίθεση, που τροφοδοτεί το μίσος και είναι κατά της δημοκρατίας», ανέφερε στις επιστολές του ο Δ. Παπαδημούλης.

Ακολουθεί η απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Δημ. Παπαδημούλη:

«Αξιότιμε Ευρωβουλευτή,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας με την οποία καταδικάζετε το άρθρο και τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην ελληνική εφημερίδα "Μακελειό".

Αρχικά θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Κομισιόν καταδικάζει κάθε μορφής διάκριση ή μη ανεκτική συμπεριφορά, καθώς βαίνουν αντίθετα στις αξίες πάνβω στις οποίες έχει δομηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ισότητα των φύλων είναι δομικής σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αρχή της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών περιλαμβάνεται στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις, όπως η οπισθοδρόμηση έναντι στα δικαιώματα των γυναικών, η κινητοποίηση ενάντια στην ισότητα των φύλων, και τα λαϊκιστικά και εξτρεμιστικά κινήματα. Αυτά τα κινήματα εκδηλώνονται με σεξιστική και ρατσιστική γλώσσα και αντιδράσεις ενάντια στην πρόοδο επί των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η καταπολέμηση της βίας λόγω φύλου, συμπεριλαμβανομένης της "ψηφιακής" βίας, είναι μία από τις πέντε προτεραιότητες της Κομισιόν στη «Στρατηγική Δέσμευση για την Ισότητα των Φύλων 2016-2019». Αυτό το πλαίσιο ορίζει τους στόχους και δράσεις για την εργασία της Επιτροπής για την επίτευξη της ισότητας των φύλων.

Η Κομισιόν, επομένως, διασφαλίζει, εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων της, ότι αυτά τα θεμελιώδη δικαιώματα αποτελούν αντικείμενο σεβασμού -συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της αξιοπρέπειας ή του δικαιώματος μη διακριτικής μεταχείρισης».

Διαβάστε σχετικά:

Το ιστορικό της υπόθεσης - Οι επιστολές του Δημ. Παπαδημούλη και οι αντιδράσεις μέχρι στιγμής:

1. Η αρχική Επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη προς τους Προέδρους Ευρωκοινοβουλίου, Κομισιόν, Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

2. Η πρώτη, καταδικαστική απάντηση από την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Λ. Μ. Πασκιέ: «Σοκαρισμένη πληροφορήθηκα...»

3. Η δεύτερη Επιστολή του Δ. Παπαδημούλη προς τον Αντ. Ταγιάνι, μετά και την άμεσα θετική αντίδραση της Προέδρου της Κοιν. Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Στις 11 Μαρτίου 2019 επέστησα την προσοχή σας... Σας καλώ να ενεργήσετε άμεσα»

4. Η απάντηση του Αντόνιο Ταγιάνι προς Δημ. Παπαδημούλη για το χυδαίο δημοσίευμα στο “Μακελειό”: «Καταδικάζω πάντα τέτοιες ενέργειες στο πλαίσιο του θεσμικού μας οργάνου»

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)