to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 27.11.2017

Κοινωνία

«Καταπολέμηση του ρατσισμού μέσω της τέχνης» στην Ελευσίνα

Μία πρωτότυπη παρέμβαση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.


Μία πρωτότυπη παρέμβαση για την καταπολέμηση του ρατσισμού μέσω της τέχνης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ελευσίνα, θα υλοποιηθεί στην περιοχή με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση με τίτλο «Καταπολέμηση του ρατσισμού μέσω τέχνης», προϋπολογισμού 82.400 ευρώ με ΦΠΑ, από την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Ελευσίνας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας.

Στόχος της παρέμβασης είναι η καταπολέμηση των προκαταλήψεων και διακρίσεων στην περιοχή της Ελευσίνας, μέσα από την καλλιτεχνική έκφραση παιδιών και γονέων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατ’ επέκταση η ενίσχυση της κοινωνικής ανάπτυξης και συνοχής, στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η λειτουργία καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά με τις ακόλουθες δραστηριότητες: ζωγραφική, γλυπτική, θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητικά και οπτικοακουστικά παιχνίδια, παραμύθια και χρήση Η/Υ για εικαστική έκφραση. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών και θα μπορούν να εξυπηρετηθούν συνολικά 60 - 80 παιδιά. Παράλληλα, η παρέμβαση περιλαμβάνει τη λειτουργία καλλιτεχνικού εργαστηρίου για γονείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ώστε να τους δοθούν ευκαιρίες έκφρασης, συνεργασίας και ενδυνάμωσης μέσα από την τέχνη. Θα μπορούν να εξυπηρετηθούν συνολικά 30 - 40 γονείς.

Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θα γίνουν σε κτίριο που παραχωρείται από τον Δήμο Ελευσίνας, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής επί της οδού Κυπραίου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)