to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:16 | 12.09.2022

Πολιτική

Καταπέλτης κατά κυβέρνησης Μητσοτάκη ο επίτροπος Δικαιοσύνης - Έχασε τη ψυχραιμία της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η παρέμβαση του Ντιντιέ Ρέιντερς που εκνεύρισε την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - «Καταδικάζουμε απόλυτα κάθε παράνομη πρόσβαση στα συστήματα επικοινωνίας»


Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών έστειλε από το Ευρωκοινοβούλιο ο επίτροπος Δικαιοσύνης κατά τη συζήτηση για τη χώρα μας. Ο Ντιντιέ Ρέιντερς χαρακτήρισε απαράδεκτη την οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης πρόσβασης στα προσωπικά ιδιωτικά και τόνισε ότι όποιος επικαλείται την εθνική ασφάλεια, θα πρέπει να το αιτιολογήσει.

«Καταδικάζουμε απόλυτα κάθε παράνομη πρόσβαση στα συστήματα επικοινωνίας. Ασφαλώς είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών να καθορίσουν ποια είναι τα συμφέροντα ζωτικής σημασίας, παρόλα αυτά το κράτος μέλος πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι η εσωτερική του ασφάλεια απειλείται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν φτάνει να γίνεται απλώς μνεία για να παρακαμφθεί ό,τι ισχύει στην ΕΕ. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας» σημείωσε αρχικά παίρνοντας τον λόγο.

Στη συνέχεια ο επίτροπος Δικαιοσύνης πήρε ξανά τον λόγο, και αφού είχαν προηγηθεί τα παράπονα από την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με τον Ντιντιέ Ρέιντερς να τονίζει:

«Επαναλαμβάνω για άλλη μία φορά ότι οποιαδήποτε απόπειρα παράνομης πρόσβασης στα προσωπικά ιδιωτικά δεδομένα είναι απαράδεκτη και όταν αυτό γίνεται από κρατικές υπηρεσίες και από υπηρεσίες πληροφορίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αδιάσειστο νομικό κεκτημένο για να προστατεύσει την ιδιωτική ζωή. Αυτό πρέπει να υλοποιείται σε όλα τα κράτη μέλη. Μία εξαίρεση στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Η εθνική ασφάλεια σε αυτήν την περίπτωση.

Δεν εφαρμόζονται οι κανόνες αλλά πρέπει να είναι αιτιολογημένη η προσφυγή βάσει των αρχών της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας. Καταδικάζουμε την παράνομη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού αλλά το γεγονός πρέπει να τεκμηριωθεί από την Δικαιοσύνη».

Πρωτοφανές το ύφος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο

Τον άχαρο ρόλο να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένη μετά το ράπισμα του επιτρόπου Δικαιοσύνης και τον κάλεσε να ανακαλέσει. Από την πλευρά του ο Ντιντιέ Ρέιντερς κοιτούσε έκπληκτος την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει «μύθο» το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Ας πάμε κατευθείαν στην αλήθεια. Θέλω να ζητήσω από τον Επίτροπο να διορθώσει. Η ελληνική κυβέρνηση είπε σαφέστατα ότι δεν χρησιμοποιεί παράνομα λογισμικά. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη. Έχουμε ενισχύσει το θεσμικό μας πλαίσιο, ζητούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει το ίδιο. Ξέρω ότι η μυθολογία είναι μέρος της ελληνικής ταυτότητας. Ίσως αυτή η αγάπη για τους μύθους είναι που χρησιμοποιούν οι εχθροί του κυρίου Μητσοτάκη που προσπαθούν για να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα για να έχουν πλεονέκτημα στις επόμενες εκλογές» ισχυρίστηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και συνέχισε στο ίδιο ύφος:

«Δεν πρόκειται να ανεχθούμε μύθους που έχουν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία της Ελλάδας, της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Ο ελληνικός λαός ξέρει τη διαφορά μεταξύ του μύθου και της αλήθειας και αναμένω να κάνετε και εσείς το ίδιο».

tags: undefined

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)