to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:31 | 02.11.2012

Πολιτική

Κατάληψη του Δημαρχείου και του ΧΥΤΑ της Άρτας

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενόψει της κατάθεσης των νέων μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αρταίων προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του δημαρχείου Άρτας και του ΧΥΤΑ Βλαχέρνας καθώς και σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά απ’ το δημαρχείο με απορριμματοφόρα, για ορισμένο χρόνο , σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. του Σωματείου τους, μετά και την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από κάθε εργασία, ενώ τη Δευτέρα οι καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτιρίων, γκαράζ και Χ.Υ.Τ.Α. θα επεκταθούν στο σύνολο των Δήμων της χώρας. Την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Σ..Ε. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί «όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ανατροπή των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικας».
«Αν αυτά τα μέτρα περάσουν, μπαίνουμε σε ένα τούνελ που δε θα δούμε φως στην καλύτερη περίπτωση μέχρι το 2025. Και όταν βγούμε - αν βγούμε - από αυτό το τούνελ, θα είμαστε εργαζόμενοι των 200 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, μόνο με υποχρεώσεις στις οποίες θα αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε» τόνισε ο γραμματέας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Γιάννης Τσούνης, μιλώντας το πρωί στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Δήμου. Μετά την Άρτα, ο κ. Τσούνης μετέβη στην Πρέβεζα ενώ σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ανέφερε: «Είναι δεδομένο ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται, είναι επίσης όμως δεδομένο ότι τα βάρη θα τα σηκώσουν οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία. Είναι ξεκάθαρο ότι στα μέτρα που έρχονται, μειώνεται η χρηματοδότηση για όλες τις κοινωνικές δομές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν, δομές όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί που είναι απαραίτητη προϋπόθεση ακόμα και για τον άνεργο και για όλους τους εργαζόμενους. Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι μπαίνουμε μπροστά σε έναν αγώνα που πρέπει να γίνει αγώνας όλων των εργαζομένων. Οι δικές μας περιοδείες έχουν στόχο να ενημερώσουν τον κόσμο και να συντονίσουν τον αγώνα. Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και θα είμαστε σε συνεχείς κινητοποιήσεις έως τη μέρα που αν μπορέσουν θα ψηφίσουν τα μέτρα. Εμείς λέμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν πρέπει να τα ψηφίσουν τα μέτρα. Είναι η ταφόπλακα για όλη την κοινωνία».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων, Νίκος Νικολάου, ανέφερε: «Είμαστε προ απροόπτων. Ξεκινήσαμε τις καταλήψεις από σήμερα, όπως βλέπετε εδώ στο δημαρχείο και ο ΧΥΤΑ πάνω στη Βλαχέρνα είναι κλειστός. Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε σήμερα, συνεχίζεται και αύριο και μεθαύριο, μέχρι τη γενική απεργία Τρίτη και Τετάρτη. Οι συνάδελφοι ανταποκριθήκαν. Θέλω να πιστεύω ότι κατάλαβαν, ακόμα και ο πιο δύσπιστος σήμερα, τι μας περιμένει με αυτά τα μέτρα που και οι βουλευτές δεν ξέρουν τι θα ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα. Εμείς οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι είμαστε στο τέλος. Μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις καθαριότητας, παιδικών σταθμών και σιγά - σιγά θα επεκταθεί και μέσα στα γραφεία, δημοτολόγιο, πολεοδομία, κτλ. Πρέπει να είμαστε στους δρόμους να μας ακούσουν. Την Τρίτη να είμαστε όλοι στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί. Η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο και τη Δευτέρα, μέχρι την Τρίτη που θα πάμε στην απεργία. Θέλω να πιστεύω ότι την Τρίτη θα είναι όλοι στους δρόμους».
tags: Άρτα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)