to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 02.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Kατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών

Από νωρίς το πρωί έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών οι ομοσπονδίες των εργαζομένων σε αυτό (τελωνειακοί, εφοριακοί, υπάλληλοι Γενικού Λογιστηρίου), διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στους μισθούς τους.


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΔΟΥ στις 28/9 τόνιζε:


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Η συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στις απεργίες των προηγούμενων ημερών, δημιουργεί από μόνη της, τη δυναμική και την αναγκαιότητα, για να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τον αγώνα. Η προσπάθεια της Πολιτικής Ηγεσίας να αποπροσανατολίσει (με απατηλές υποσχέσεις), για “επίλυση” των προβλημάτων μας,  έπεσαν στο κενό και απλά επιβεβαίωσαν ότι μπορεί τα πρόσωπα να αλλάζουν, αλλά οι τακτικές και η αναξιοπιστία παραμένουν ίδιες.

    Στη συνάντηση των τριών Ομοσπονδιών (ΠΟΕ –ΔΟΥ, ΟΤΥΕ, ΟΣΥΟ) με τον Υφυπουργό Μαυραγάνη, ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ότι υπάρχει αδιαφορία για τα προβλήματά μας. Η Εκτελεστική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση, αφού εκτίμησε όλα τα δεδομένα (ποσοστά συμμετοχής, χρονική συγκυρία κλπ) αποφάσισε :

1.    Την κλιμάκωση των αγώνων με κινητοποιήσεις κάθε μορφής, έντασης και διάρκειας, το επόμενο διάστημα με γνώμονα την μη εξάντληση οικονομικά των συναδέλφων και την αποτελεσματικότητα των αγώνων. Η κλιμάκωση αυτή θα αποφασισθεί την ΤΡΙΤΗ 2.10.2012 σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, με την παρουσία των Διοικητικών Συμβουλίων όλης της χώρας. 


2.    Την κατάληψη υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, από την ΔΕΥΤΕΡΑ 1.10.2012 και για όσο χρειαστεί. Οι καταλήψεις θα γίνουν με ευθύνη και συντονισμό των Συλλόγων με την Ομοσπονδία. 


Αγαπητοί Συνάδελφοι 


    Οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απαιτούν αντοχές, ενότητα και κυρίως σχεδιασμό ώστε να μην επιτρέψουμε ούτε τη στοχοποίηση, ούτε την απομόνωσή μας από τις άλλες κοινωνικές ομάδες. Στον αγώνα αυτό δεν υπάρχει χώρος για απεργοσπασίες, δικαιολογίες, προφάσεις και κυρίως ατομικές λύσεις. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η καταιγίδα που αντιμετωπίζουμε μπορεί να αντιμετωπιστεί ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ προσφέρει στην κυβέρνηση την καλύτερη βοήθεια. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                     ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ


Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)