to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:07 | 21.03.2013

Κοινωνία

Κατάληψη στο γραφείο διοίκησης στο Αγ. Όλγα ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Πατησίων

Με γοργά βήματα προχωρά η κυβέρνηση την υποβάθμιση του νοσοκομείου Πατησίων με τελικό στόχο το οριστικό κλείσιμό του, κάτι που θα έχει δραματικές συνέπειες για μία περιοχή που τα νοσοκομεία της (Παμμακάριστος, 7ο θεραπευτήριο και Γενικό Πατησίων) καλύπτουν πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.


 Εν­δει­κτι­κό της κα­τά­στα­σης είναι ότι στις 15/3 ανε­στά­λη η λει­τουρ­γία του καρ­διο­λο­γι­κού, ενώ από την Τρίτη 19 Μάρτη έκλει­σε το πα­θο­λο­γι­κό τμήμα!!! Το σω­μα­τείο ερ­γα­ζο­μέ­νων του νο­σο­κο­μεί­ου πραγ­μα­το­ποί­η­σε άμεσα γε­νι­κή συ­νέ­λευ­ση και απο­φά­σι­σε να αντι­στα­θεί στο επι­χει­ρού­με­νο κλεί­σι­μο του νο­σο­κο­μεί­ου πραγ­μα­το­ποιώ­ντας μια σειρά κι­νη­το­ποι­ή­σεις, αρχής γε­νο­μέ­νης από την πα­ρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο γρα­φείο της διοι­κή­τριας στο νο­σο­κο­μείο Αγία Όλγα (το νο­σοκ­μείο Πα­τη­σί­ων υπά­γε­ται στη διοί­κη­σή του καθώς είναι ενο­ποι­η­μέ­να διοι­κη­τι­κά).

Το κά­λε­σμα του σω­μα­τεί­ου ερ­γα­ζο­μέ­νων βρήκε με­γά­λη αντα­πό­κρι­ση με τους συ­γκε­ντρω­μέ­νους να φω­νά­ζουν συν­θή­μα­τα ενά­ντια στο κλεί­σμο του νο­σο­κο­μεί­ου και να κα­λούν τους ασθε­νείς σε κοινό αγώνα. Στη συ­γκέ­ντρω­ση, που με­τα­φέρ­θη­κε στο γρα­φείο της διοι­κή­τριας, πα­ρευ­ρέ­θη­καν ερ­γα­ζό­με­νοι από το νο­σο­κο­μείο Πα­τη­σί­ων, το 7ο θε­ρα­πευ­τή­ριο Πα­τη­σί­ων, το Θριά­σιο, το Αμα­λία Φλέμ­μινγκ, ενώ δίπλα στους ερ­γα­ζό­με­νους βρέ­θη­καν μέλη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ από τις το­πι­κές επι­τρο­πές Πα­τη­σί­ων, Φι­λα­δέλ­φειας-Χαλ­κη­δό­νας και Νέας Ιω­νί­ας, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ.

Στη συ­νά­ντη­ση με τους ερ­γα­ζό­με­νους η διοι­κή­τρια κ. Μπα­λα­ού­ρα είπε ότι θα προ­σπα­θή­σει να φέρει πα­θο­λό­γο από το Σι­σμα­νό­γλειο, λέ­γο­ντας ότι εκεί “πε­ρισ­σεύ­ουν”, ενώ απέ­φυ­γε να δε­σμευ­τεί ότι δεν θα γί­νουν με­τα­κι­νή­σεις προ­σω­πι­κού. Στη συ­νέ­χεια υπήρ­ξε συ­νά­ντη­ση των φο­ρέ­ων, όπου απο­φα­σί­στη­κε η κλι­μά­κω­ση των κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων, με πρώτο σταθ­μό τη συ­γκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας την Τρίτη 26/3 στις 17:30΄ στο Νο­σο­κο­μείο Πα­τη­σί­ων, ενώ κα­τα­τέ­θη­κε πρό­τα­ση από το σω­μα­τείο ερ­γα­ζο­μέ­νων Αμα­λία Φλέ­μινγκ για συ­ντο­νι­σμό των σω­μα­τεί­ων Ελπις, Πο­λυ­κλι­νι­κή, Σπη­λιο­πού­λειο, Αγία Βαρ­βά­ρα.

Πηγή: rproject.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)