to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:03 | 09.03.2015

Κοινωνία

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τους απεργούς πείνας και τις φυλακές τύπου Γ' (ενημέρωση)

Αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας κατέλαβαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου και ανήρτησαν πανό στο κτίριο διαμαρτυρόμενοι για τις φυλακές τύπου Γ' - "Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή", η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ


Το βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube από συμμετέχοντες στην κατάληψη:

24:00 Έληξε λίγο πριν τις δώδεκα το βράδυ η κατάληψη που πραγματοποιούνταν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

23:00 Π. Λάμπρου: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων"

Σχολιάζοντας τα αιτήματα της κατάληψης, ο Π. Λάμπρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων, τόνισε σε σε δήλωσή του ότι "όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα". Σχετικά με τις διώξεις των συγγενών υπόπτων και καταδικασμένων ατόμων για συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. ξεκαθάρισε οτι το κόμμα "θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων".

Ολόκληρη η δήλωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων.

Σήμερα έγινε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη.

Νωρίτερα σήμερα:

Κατάληψη πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου, περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που εισέβαλαν στο κτίρο με πανό και τρικάκια με τα αιτήματά τους.

«Άμεση απελευθέρωση των συγγενών και φίλων των μελών των ΣΠΦ» έγραφε το πανό που αναρτήθηκε στην πρόσοψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Φωτογραφίες:  

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρεται:

Σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου πραγματοποιούμε κατάληψη στα γραφεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου.

Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των φυλακισμένων απεργών πείνας που παλεύουν για :
 

  • Κατάργηση της ειδικής αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας και συγκεκριμένα τους νόμους περί τρομοκρατικής και εγκληματικής οργάνωσης (νόμοι 187Α και 187).
  • Κατάργηση των ειδικών κατασταλτικών νόμων (κουκουλονόμος).
  • Κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' που αποτελούν το σύμβολο του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων.
  • Οριοθέτηση της χρήσης και της επεξεργασίας του DNA σαν αποδεικτικό μέσο.
  • Επίσης στηρίζουμε το κοινό αίτημα για την άμεση απελευθέρωση του Σ. Ξηρού που εξοντώνεται καθημερινά εδώ και 13 χρόνια από το εκδικητικό κράτος καθώς και την απαίτηση των μελών της Σ.Π.Φ για την απελευθέρωση των συγγενών τους.


Αναρχικές/οι , Αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)