to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:42 | 25.04.2019

πηγή: Καθημερινή

Διεθνή

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ στην Κύπρο - Τα στοιχεία για τον τρίτο φόνο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ των τελευταίων ημερών στην Κύπρο.


Οι αρχές απέκτησαν πιο ξεκάθαρη εικόνα από το φρεάτιο στο Μιτσερό ενώ εφάρμοσαν Plan B για τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία που έρχονται στο «φως» οδηγούν σε τρίτο θύμα του 35χρονου «Ορέστη».

Ο 35χρονος, σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση νέου διατάγματος προσωποκράτησης, αφού τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από δικό του χώρο και η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του, φαίνεται ότι οδηγούν στον τρίτο φόνο.

Ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει τη διάπραξη άλλου φόνου, πέραν των δύο που ομολόγησε αρχικά.

«Δεν σπάει» στην ανάκριση ο 35χρονος ύποπτος

Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο των ανακριτών της υπόθεσης δυσκολεύει αφού ο 35χρονος είναι ψύχραιμος, σοβαρός και πολύ προσεκτικός στον τρόπο που απαντά στις ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το στυγερό έγκλημα.

Σκιαγραφώντας τη συμπεριφορά του εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι οι ανακριτές είναι μπροστά από έναν άνθρωπο που έχει τον απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων του, μεθοδικό, που δεν θα «σπάσει» αφού μπορεί να αντικρούσει τις μεθόδους ανάκρισης με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος.

Οι ανακριτές της υπόθεσης παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι αφού στις αιφνιδιαστικές τους ερωτήσεις βλέπουν τον ύποπτο να φανερώνει για λίγα δευτερόλεπτα το πρόσωπο του «Ορέστη» και μετά να κλείνει το «παράθυρο» επιστρέφοντας στο γνωστό παγερό του βλέμμα.

Άλλωστε ο 35χρονος αξιωματικός έχει εκπαιδευτεί σε μια από τις καλύτερες στρατιωτικές σχολές (Ευελπίδων) αναπτύσσοντας σε μεγάλο βαθμό την ικανότητα της αυτοκυριαρχίας και της πειθαρχίας. Με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέχρι στιγμής για τον τρόπο δράσης του φαίνεται ότι ο 35χρονος δείχνει μια δομή σκέψης που πίσω της κρύβεται ένα πολύ καλά οργανωμένο μυαλό.

Το στοίχημα πλέον για τους ανακριτές είναι να καταφέρουν να βρουν την ρωγμή στην καλά οχυρωμένη προσωπικότητα του 35χρονου ώστε να πάρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται.

Απομένουν 10 μέτρα στο φρεάτιο

Χθες Μεγάλη Τετάρτη ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των ερευνών στο φρεάτιο στο παλαιό μεταλλείο του Μιτσερού.

Απομένουν περίπου 10 μέτρα σε βάθος, τα οποία θα ερευνηθούν την σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, με τη βοήθεια μικρότερης κάμερας. Η διαδικασία, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, αναμένεται να διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα

Τρίτη δολοφονία;

Στην Maricar Valdez Arquiola φαίνεται ότι επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας, όσον αφορά την υπόθεση τρίτης δολοφονίας, η οποία προέκυψε μετά την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 35χρονου.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι δεν έχει εντοπιστεί σορός, ενώ η νεαρή έχει εξαφανιστεί από τον Δεκέμβριο του 2017.

Αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής Κύπρου» αναφέρουν ότι ο 35χρονος αντάλλαζε συχνά τηλεφωνικές κλήσεις με μία γυναίκα, η οποία βρίσκεται στις λίστες εξαφάνισης.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η εν λόγω γυναίκα είναι η Maricar.

Διετάχθη έρευνα στην Αστυνομία

Ο τρόπος δράσης του 35χρονου υπόπτου και το κίνητρό του αποτελούν αντικείμενο των εξετάσεων της Αστυνομίας που θα συνεχιστούν μέχρι την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, ο οποίος ανακοίνωσε, επίσης τη σύσταση επιτροπής για διερεύνηση των χειρισμών που έγιναν από πλευρά της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του από το χώρο του φρεατίου στο Μιτσερό και κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις κατά της κυπριακής Αστυνομίας, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει ορίσει τριμελή επιτροπή, υπό τον Βοηθό Αρχηγό Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου, για να διενεργήσει διοικητική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες.

Ο κ. Αγγελίδης είπε, επίσης ότι η έρευνα θα εξετάσει επίσης το κατά πόσον έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα από οποιοδήποτε μέλος της Αστυνομίας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι ο ύποπτος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, έχει ανακριθεί εκ νέου «και αναμένεται να ανακριθεί και άλλες φορές».

Ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για διακοπή των ερευνών και πως «υπάρχουν λόγοι που θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο στο Μιτσερό και στη λίμνη του Ξυλιάτου ή σε άλλους χώρους μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις».

Οι έρευνες συνεχίζονται και σε άλλους χώρους και σε άλλες περιοχές.

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)