to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καταγραφή και αξιοποίηση ακινήτων ξεκινά το υπουργείο Υγείας

Στην αξιοποίηση της κρατικής ακίνητης περιουσίας και στην μείωση των δαπανών από τα μισθωμένα ακίνητα προχωρά το υπουργείο υγείας.


Στην αξιοποίηση της κρατικής ακίνητης περιουσίας και στην μείωση των δαπανών από τα μισθωμένα ακίνητα προχωρά το υπουργείο υγείας. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση της Α Υγειονομικής Περιφέρειας τους τελευταίους δεκαοχτώ μήνες γίνεται συστηματική προσπάθεια για μετεγκατάσταση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που στεγάζονται σε παλαιά μισθωμένα κτήρια, σε ιδιόκτητα ή παραχωρούμενα ακίνητα δημόσιων φορέων. Τα κτήρια αυτά, σύμφωνα με την ΑΥΠΕ, πληρούν σύγχρονες προδιαγραφές αισθητικής και ασφάλειας , προσφέρουν καλύτερη προσβασιμότητα, εργονομική διαρρύθμιση και βέλτιστη αξιοποίηση ωφέλιμων χώρων, εξασφαλίζοντας παράλληλα μείωση δαπανών.

Ενδεικτική η μεταστέγαση  του Τοπικού Ιατρείου Αλίμου, που λειτουργούσε σε μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Αγίου Γερασίμου1, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της ΔΥΠΕ με ενοίκιο ύψους 14.475,88 ευρώ μηνιαίως. Το Τοπικό Ιατρείο εγκαταστάθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε δωρεάν γι' αυτό το σκοπό από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επί της οδού Τσουκανέλη 7, στον Άλιμο.

     Με τον τρόπο αυτό αξιοποιήθηκε η κρατική ακίνητη περιουσία,  μειώθηκαν οι  δαπάνες και ενίσχυσαν τη συνεργασία τους, με κριτήριο το αμοιβαίο όφελος και το δημόσιο συμφέρον, δύο Υπουργεία με διαφορετικό αντικείμενο αλλά παρόμοιο κοινωνικό προσανατολισμό. Διότι πέρα από την εξοικονόμηση πόρων, την αναβάθμιση της αισθητικής και της λειτουργικότητας, το Τοπικό Ιατρείο είναι τώρα σε θέση να παρέχει υπηρεσίες υγείας και στις γειτονικές δομές κοινωνικού χαρακτήρα, που λειτουργούν υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Άλιμο, πολλαπλασιάζοντας έτσι τα επωφελή αποτελέσματα της λειτουργίας του.

Στο Τοπικό Ιατρείο Αλίμου λειτουργούν Ιατρεία των παρακάτω ειδικοτήτων: Καρδιολογικό, Παθολογικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Χειρουργικό, Νευρολογικό, Γυναικολογικό, Δερματολογικό, ενώ πραγματοποιούνται εξετάσεις test-pap, αιματολογικές και κυτταρολογικές. 

Να θυμίσουμε ότι οι πολίτες από την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου θα μπορούν επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Μονάδα ΠΕΔΥ και ΚΥ, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν να «κλείσουν» το ραντεβού τους, επιτυχαίνοντας  Με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό  το κοντινότερου σημείου φροντίδας όπως και  το χρονικά συντομότερο ραντεβού.

Η ασφαλής πρόσβαση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται  στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης,  προσδοκώντας το υπουργείο υγείας  να εξυπηρετήσει, αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά, τους πολίτες αφού δε θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το 1 ευρώ της χρέωσης για το κλείσιμο των ραντεβού τους μόνο μέσω τηλεφώνου με τη χρήση πενταψηφίων τηλεφωνικών κέντρων όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)