to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων: Στη ΝΔ συγκάλυπταν το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον Οίκο Ναύτου

Εμπλοκή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 1 εκ. ευρώ στον Οίκο του Ναύτου αποκαλύπτει σήμερα ο Πολίτης των Χανίων, ενώ καταγγελία στελέχους της Ν.Δ. στα Χανιά "δείχνει" πως στη ΝΔ γνώριζαν και συγκάλυπταν εδώ και μήνες την υπόθεση!.


* Στη φωτογραφία ο Μανώλης Αλιφιεράκης

Το όνομα του Χρήστου Παρρά, Προέδρου του Οίκου του Ναύτου και ανθρώπου του Α. Σαμαρά από  την εποχή της ΠΟΛΑΝ, αναφέρεται σε καταγγελία που έκανε σήμερα στο Γιώργο Γυπάκη και την εκπομπή Πολίτης στον Αέρα στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5, ο πρόσφατα παραιτηθείς από τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής της ΝΔ Χανίων Μανώλης Αλιφιεράκης. Ο κ. Παρράς είναι κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ, και μάλλον ο διορισμός του στον Οίκο του Ναύτου αποτελεί προσωπική επιλογή του Α. Σαμαρά με τον οποίο συμπορεύεται από την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης, όπως άλλωστε και ο ίδιος ο καταγγέλων. 

Ο κ.Αλιφιεράκης αποκαλύπτει στον Πολίτη πως από τα κεντρικά της ΝΔ του ζητήθηκε πριν από δύο μήνες να "διορθώσει" μία καταγγελία του που αφορούσε κατακράτηση ωφειλών από τον Οίκο του Ναύτου προς τους γιατρούς των Χανίων που είναι συμβεβλημένοι με το ταμείο (μεταξύ αυτών και ο ίδιος), ενώ ο ίδιος ο Πρόεδρος του ταμείου τον απείλησε με μηνύσεις αν δεν το έκανε, γιατί θεώρησε πως θίγεται ο ίδιος. Αυτή η περίεργη "αντίδραση" της ΝΔ και του κ.Παρρά δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και έχει οσμή "συγκάλυψης", ενώ στάθηκε η αφορμή για την παραίτηση του κ. Αλιφιεράκη από τη ΝΟΔΕ Χανίων. 

Οπως αναφέρει ο ίδιος "ενώ έπρεπε να αποδοθούν κάποια χρήματα σε όλους τους γιατρούς των Χανίων που είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου και ξέρω ότι συνέβαινε και στην Αλεξανδρούπολη, κρατούσαν ένα μέρος των χρημάτων με αστείες δικαιολογίες, δηλαδή ότι λείπει μια σφραγίδα, δεν έχει μπει σωστά η υπογραφή, αυτά τα γραφειοκρατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παραστατικά τα οποία αντιπροσωπεύουν χρήματα, πρέπει να αποστέλλονται σ' αυτούς που έχουν κάνει το λάθος για να διορθωθεί, ή να τα έχουν στα χέρια τους γιατί κάποιος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει. Σ' αυτή την περίπτωση δεν έγινε τίποτα τέτοιο" 

Ο κ. Αλιφιεράκης σημειώνει ότι πέρασαν μήνες χωρίς να του έχουν στείλει τα παραστατικά. "Δεν είχα καταλάβει για ποιό λόγο συγκεντρώναν τα χρήματα, αλλά τώρα υποψιάζομαι ότι τα συγκεντρώνανε για τις δικές τους τσέπες. Δεν ξέρω ποιός ήταν, ο Πρόεδρος ή οι υπάλληλοι, πάντως τώρα πιάστηκαν στα πράσα."

Φαίνεται πως ο Οίκος Ναύτου δε συγκινήθηκε ούτε με τις επιστολές του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων: "Τότε και ο Ιατρικός Σύλλογος επέμεινε κι έγραψε δυο τρεις φορές γράμμα και εγώ, παρά το ότι μίλησα με το Διοικητή, δε βρήκα καμία ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό, έκανα μία έγγραφη καταγγελία στο κόμμα της ΝΔ ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής. Επίσημο έγγραφο το οποίο έλεγε ότι παρανόμως έγινε αυτή η κατακράτηση. Και αντί άλλης απαντήσεως, αντί δηλαδή να ελέγξουν την καταγγελία μου, με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν να αλλάξω την καταγγελία. Ν' αλλάξω τους όρους, αυτό το οποίο έγραφα....το "παράνομα" ενοχλούσε τον κ. Διοικητή, τον κ. Παρρά."

Ερ. Γιατί όμως να ενοχλήσει τον κ. Παρρά;

Απ. "Δεν ξέρω, κι εγώ δεν το κατάλαβα αυτό. Ο κ. Παρράς είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ, διορισμένος στον Οικο Ναύτου πριν από ένα χρόνο, κι έλαβε αμέσως γνώση του γεγονότος της καταγγελίας μου. Εβγαλα το όνομά του, αλλά η καταγγελία παρέμεινε."

Ερ. Τί ανέφερε η καταγγελία;

Απ. "Η καταγγελία ανέφερε αυτά που σας είπα. Οτι παρακρατούνται παρανόμως χρήματα από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον Οίκο Ναύτου στα Χανιά, ότι υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις κι ότι αυτό είναι ζημιογόνο για το κόμμα της ΝΔ."

Στη συνέχεια όπως καταγγέλει ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων άρχισαν οι πιέσεις:

"Το επόμενο βήμα, αφού δεν άλλαξα εγώ την καταγγελία μου στο επίσημο κομματικό έγγραφο, με πήρε ο κ. Παρράς ο ίδιος και μου είπε, "θα σου κάνω μήνυση, βρες ένα καλό δικηγόρο, διότι θίγεις την προσωπικότητά μου." Φυσικά κι εγώ του απάντησα καταλλήλως, και είπα προς το κόμμα ότι κοιτάτε να δείτε, εγώ δεν αλλάζω, θα σας στείλω την παραίτησή μου την επόμενη βδομάδα. Βέβαια αυτή δεν ήταν η αιτία που παραιτήθηκα, αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ηταν η αφορμή, διότι είχα μαζέψει πάρα πολλά, δε μας έδιναν σημασία σε πολλά θέματα που αφορούσαν τον κόσμο που αφορούσαν τους πολίτες, τη φορομπηχτική πολιτική, που αφορούν την κατάντια μαςσ την οικονομική, την καταστροφή της μεσαίας τάξεως που είχα καταγγείλει πολλές φορές, δε λάμβανα καμία απάντηση. Μονάχα όταν θίγονται σου απαντάνε"

Πράγματι ο κ. Αλιφιεράκης είχε μιλήσει ξανά στον Πολίτη εκείνες τις μέρες για τους λόγους της παραίτησής του εξηγώντας μας ότι “άλλα είχαμε πει προεκλογικά κι άλλα γίνονται”

Σημαντικά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις καταγγελίες του κ. Αλιφιεράκη: Γιατί εσπευσαν από τη ΝΔ να "λογοκρίνουν" την καταγγελία του αφού έγινε μόνο στα κομματικά όργανα; Και γιατί τέτοια σπουδή από τον Διοικητή του Οίκου Ναύτου να μην εμφανιστεί το όνομά του; Και γιατί να θιχτεί ο κ. Παρράς, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν έκανε καμία μήνυση στον κ. Αλιφιεράκη;

Καταγεγραμμένες συνομιλίες οδήγησαν σε 5 συλλήψεις

Για την υπόθεση αυτή μετά από παρακολούθηση 10 ημερών, συνελήφθησαν επ' αυτοφόρω μια αποσπασμένη υπάλληλος του ταμείου στο υπουργείο Παιδείας (και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά) η οποία είχε το γενικό κουμάντο σε συνεργασία με τον διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου, ο Διευθυντής, μια γυναίκα υπάλληλος μαζί με το σύζυγο της ενώ συνελλήφθη ένας ακόμα υπάλληλος στον οίκο του Ναύτου. 

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γαληνού Μπρη και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση τα 4 από τα 5 πρόσωπα συνελλήφθησαν να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής. 

Η κομπίνα σύμφωνα με τις αρχές προέβλεπε την είσπραξη σχεδόν 1 εκατ. ευρώ με πλαστά παραστατικά από τον κλινικάρχη για ιατρικές υπηρεσίες που παρείχε στον οίκο του Ναύτου οι οποίες δεν υφίστανται. 

Όπως φέρεται να κατήγγειλε ο ίδιος ο κλινικάρχης, προ καιρού εισέπραξε 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου. Τότε τον πλησίασε υπάλληλος του ταμείου που σήμερα είναι αποσπασμένη στο υπουργείο Παιδείας και του πρότεινε να πάρει τα χρήματα εις διπλούν καταθέτοντας τα σχετικά παραστατικά. Ο κλινικάρχης ενημέρωσε τις αρχές ότι η συμφωνία προέβλεπε να κρατήσει ο ίδιος περίπου 500.000 και να καταβάλλει στους  υπαλλήλους  από 250.000 σε δυο ισόποσες δόσεις. Για την υπόθεση μάλιστα επιστρατεύτηκε και ο κοριός της ΕΥΠ ο οποίος κατέγραψε συνομιλίες, ενώ το ραντεβού που κανονίστηκε στη Λεωφ. Θηβών σήμερα το πρωί καταγράφηκε και με κάμερα παρουσία του εισαγγελέα Δραγάτση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)