to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:31 | 25.05.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Καταγγελίες Πολάκη για απευθείας αναθέσεις και «ρουσφέτια» στην υγεία (βίντεο)

Απευθείας αναθέσεις και ρουσφέτια κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης κατά την συζήτηση της επιτροπής για το νομοσχέδιο για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊου.


 Τέλος ρώτησε πότε θα γίνουν στη χώρα μας τεστ αντισωμάτων που αυτά που απαιτούνται για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται η πανδημία στη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλε φωτογραφικές ρυθμίσεις και μια προσπάθεια να «καθαρίσει» η κυβέρνηση, τον κ. Καρβέλη και Λαϊνιώτη. «Ουσιαστικά τους δίνεται νομική κάλυψη για να επικαλεστούν στο δικαστήριο.» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Υγείας εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε  πως με άρθρο 31 που συζητείται σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και αφορά τις κυρώσεις των ΠΝΠ για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη προσπάθεια να καθαρίσει τις πρακτικές του κ. Καρβέλη, του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, με μια απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 31 το Υπουργείο Υγείας καταργεί τον έλεγχο στο Εκλεκτικό Συνέδριο, μιας δαπάνης της οποίας το ύψος φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ. Αναρωτήθηκε ο κ Πολάκης:

«Γιατί δεν το κάνουν άλλα Υπουργεία αυτό; Το ΥΠΕΣ δεν προχώρησε σε αγορές μέσων ατομικής προστασίας; Εκεί γιατί δεν το εξαιρούν και το εξαιρείτε εσείς»;
Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Καταλαβαίνετε τι νομοθετείτε; Ότι έαν κάποιος που του κάναμε απευθείας ανάθεση, μόνο αυτός μπορεί να μας τα φέρει σε 10 μέρες. Αν δε μας τα φέρει, δεν τρέχει τίποτα, μπορεί να τα φέρει αργότερα. Μπορεί να τα φέρει και τώρα – που θα τα πάρει σε πολύ χαμηλότερη τιμή- και θα τα πληρωθεί με τις σκανδαλώδεις τιμές που είχατε βάλει»!

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε ευθέως σε κάλυψη από την κυβέρνηση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ:

«Σας καλώ να αποσύρεται τη διάταξη ή να το επιβάλλετε σε όλα τα Υπουργεία. Ουσιαστικά δίνετε νομική κάλυψη στον κ. Καρβέλη! Το γεγονός πως παρήγγειλε στολές υψηλής προστασίας με 18 ευρώ (ενώ στην 1η ΥΠΕ με 8 ευρώ) και έλεγε πως θα τις φέρει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δε τις έφερε, του δώσατε παράταση και τώρα νομιμοποιείται να μην τα έχει φέρει ακόμα και τώρα! Αυτό είναι βάζω πλάτη στο πλυντήριο»!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας συνέχισε και στο θέμα των προσωρινών μετακινήσεων των γιατρών που με το άρθρο 33 μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους. «και δε μου λέτε κ. Κοντοζαμάνη», τόνισε ο κ. Πολάκης, «γιατί τον κ. Καλοφωλιά που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία, ενώ υπήρχαν γιατροί στην Κυπαρισσία, τώρα τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια συγγενής του κ. Χρυσομάλλη; […] θα ανταμείψουμε όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν και δε θα κάνουμε ρουσφετάκια»!

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)