to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 23.03.2020

Κοινωνία

Καταγγελίες για συνωστισμό εργαζομένων σε αμαξοστάσιο στη Θεσσαλονίκη

Ευθύνες στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι δεν τηρεί τα αυστηρά μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, με αφορμή σημερινό κάλεσμα μεγάλου αριθμού εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο αμαξοστάσιο του δήμου στον Φοίνικα, επιρρίπτει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» με επικεφαλής την Κατερίνα Νοτοπούλου.


'Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «εργαζόμενοι και εργαζόμενες εξαναγκάστηκαν να συνωστιστούν, άλλοι χωρίς μάσκες (ευτυχώς λίγοι και όσοι είχαν τις βρήκαν μόνοι τους), άλλοι χωρίς γάντια στον κλειστό χώρο του αμαξοστασίου κατά παράβαση των επικαιροποιημένων λόγω κορονοϊού μέτρων και οδηγιών».

Στην ίδια ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης καταγγέλλεται «η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάστηκε σήμερα στο αμαξοστάσιο με την ανεύθυνη και επικίνδυνη για την υγεία τους συγκέντρωση των εργαζομένων» και απαιτείται από τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης «να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία».

«Απευθύνουμε έκκληση στον δήμαρχο να μην περιορίζεται μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, με διαγγέλματα, γλαστράκια και συνεντεύξεις αλλά να ασχοληθεί ο ίδιος και το επιτελείο του σοβαρά με το κρίσιμο θέμα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων που έως τώρα όπως έχουμε διαπιστώσει "πηγαίνει στον αυτόματο πιλότο" ή στους πιλότους που φέρουν τους εργαζόμενους σε συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία τους», προστίθεται.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και το ΠΑΜΕ, όπου καταγράφει καταγγελία εργαζόμενου που εργάζεται ως σχολικός καθαριστής στον δήμο Θεσσαλονίκης για το περιστατικό της συγκέντρωσης στο ΣΜΑ του Φοίνικα. «Η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί και χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, προκειμένου να μην υπάρχει κανένας έλεγχος, να καταπατούνται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)