to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 11.04.2014

Οικονομία

Καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Με παράνομες μεθοδεύσεις το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ

«Άκυρη και Παράνομη η απόφαση με τηλεδιάσκεψη του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ» λένε οι Θ. Πετράκος και Ε. Ουζουνίδου - «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον ΑΔΜΗΕ ως 100% Δημόσια Επιχείρηση και όσοι παρανόμησαν και έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου και της ΔΕΗ θα κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης»


Η δήλωση των υπευθύνων του Τομέα Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου & Ευγενίας Ουζουνίδου:

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. κο Ζερβό ο οποίος κατ΄ επιταγή της συγκυβέρνησης προχώρησε κατά παράβαση κάθε νομιμότητας σε διεξαγωγή της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. με τηλεδιάσκεψη!!! με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας για ξεπούλημα  του ΑΔΜΗΕ

Γνωρίζει ο κος Ζερβός, το ΔΣ της ΔΕΗ αλλά και η κυβέρνηση που θέλουν να ξεπουλήσουν τον ΑΔΜΗΕ ότι η χθεσινή τους πράξη(10/4/2014) είναι παράνομη γιατί η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ μετά την παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ουδέποτε ξεκίνησε, και σύμφωνα με το κανονισμό όπως τονίζουν και έγκριτοι νομικοί για να γίνει νέα συνεδρίαση τα μέλη του Δ.Σ έπρεπε  να ενημερωθούν  48 ώρες νωρίτερα, κάτι που δεν συνέβη. Συνεπώς η χθεσινή απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ Α.Ε. για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ είναι άκυρη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίζει καμία πράξη ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Αυτό να γίνει κατανοητό από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα που θέλουν να αγοράσουν αντί πινακίου φακής την στρατηγικότερης επιχείρησης της χώρας των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον ΑΔΜΗΕ ως 100% Δημόσια Επιχείρηση και όσοι παρανόμησαν και έπληξαν τα συμφέροντα του Δημοσίου και της ΔΕΗ θα  κληθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)