to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:05 | 04.06.2015

Κοινωνία

Καταγγελία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής για απόλυση εγκύου

Η «CERAMETAL» προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης, επειδή «τόλμησε» να μείνει έγκυος.


Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος καταγγέλλει το γεγονός και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο συνδικάτο και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. 

Η ανακοίνωση του σωματείου:

«Η εργοδοσία είναι αδίστακτη, έχει για μοναδικό της γνώμονα το κέρδος και δεν υπολογίζει απολύτως τίποτα, ούτε καν ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα όπως το θέμα της εγκυμοσύνης και της οικογένειας.

Η CERAMETAL συγκαταλέγεται στις πλέον ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου σε καιρό καπιταλιστικής κρίσης. Επικρατεί εντατικοποίηση της εργασίας με υπερωρίες, υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι σχετικά με θέματα υγιεινής και ασφάλειας, τρομοκρατία με το μόνιμο κίνδυνο της απόλυσης, με τους συναδέλφους να προσλαμβάνονται από την πόρτα και έπειτα από λίγες μέρες να πετιούνται κυριολεκτικά από το παράθυρο με την "απλή" και πλέον γνωστή αιτιολογία ότι "δεν τους κάνει" και μια σειρά άλλα μέτρα τα οποία λαμβάνει η εργοδοσία πολύ μεθοδευμένα προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη της. Το πραγματικό και αδίστακτο πρόσωπο της εργοδοσίας φαίνεται όταν κάποιος εργαζόμενος «τολμήσει» να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να κάνει οικογένεια, πόσο μάλλον να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει το δίκιο του.

Συνάδελφοι, καμία αυταπάτη! Τα τεράστια κέρδη της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια δεν συνοδεύτηκαν με αντίστοιχες αυξήσεις στα μεροκάματα και στους μισθούς. Αντιθέτως, εντείνεται η υπερεργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες, οι μειώσεις μισθών, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις από εργαζόμενοι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ σε εργαζόμενοι με "μπλοκάκι" κλπ.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι στις καθημερινές ορέξεις της εργοδοσίας. Ο καθένας μας από μόνος του δεν μπορεί να κερδίσει καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερους μισθούς και πιο αξιοπρεπή ωράρια εργασίας και αν κάτι από αυτά καταφέρει να κερδίσει, πρέπει να ξέρουμε ότι είναι προσωρινά και ότι για αυτά τα ψίχουλα η εργοδοσία θα ζητήσει διπλό και τριπλό τίμημα! Χρειάζεται να ενισχύσουμε το Συνδικάτο μας.

Το Συνδικάτο μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των εργαζομένων και των κατακτήσεών τους. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε έτσι. Δεν θα γίνουμε σκλάβοι του 21ου αιώνα. Από τη στάση μας εξαρτάται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.Υπάρχει η ανάγκη τώρα να ενισχύσουμε το Συνδικάτο μας με την εγγραφή μας σε αυτό.

Έχουμε παραδείγματα και από το χώρο μας, όπου σε πρόσφατη απόλυση του συναδέλφου και γραμματέα του Παραρτήματος Θριασίου του Συνδικάτου, όπου με την αλληλεγγύη τους και την αποφασιστική στάση που έδειξαν από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοί του, επέβαλαν την ανάκληση της απόλυσής του. Μαζί και ενωμένοι, παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλο για να αντέξουμε και να συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 του Ιούνη στις 19.30 στην Ομόνοια.

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας. Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα δικά μας χέρια.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη συναδέλφισσά μας και απαιτούμε:

  • Την άμεση επαναπρόσληψή της.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις!
  • Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία και η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
  • Σταθερή δουλειά για όλους, με συμβάσεις ανά ειδικότητα, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)