to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:41 | 08.05.2018

Κοινωνία

Καταγγελία του BLOCO Θεσσαλονίκης για τραμπούκικη επίθεση από μέλη της ΕΑΑΚ

«Τα σημερινά γεγονότα δεν μπορούν να μας σταματήσουν, θα συνεχίσουμε, κόντρα στους τραμπούκους να διεκδικούμε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο βασισμένο στις ανάγκες μας», δηλώνει το Bloco


Όπως καταγγέλλει το Bloco:

Σήμερα το πρωί μέλη του Βloco Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στη φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ. Παρόλα αυτά έκαναν ένα «μεγάλο λάθος».

Είχαν μαζί τους ένα πανό. Μπορεί για τους ανθρώπους που διαθέτουν τη στοιχειώδη λογική αυτό να μη φαίνεται και τόσο σημαντικό, για τα ΕΑΑΚ Φιλοσοφικής, ωστόσο, ήταν ένα γεγονός ικανό για να συσπειρώσει δεκάδες μέλη τους, που ήρθαν για να τραμπουκίσουν, να βρίσουν και να κάνουν οτιδήποτε ώστε να μην ανέβει το πανό του Βloco, ώστε να μην υπάρχει για εμάς χώρος έκφρασης εντός του πανεπιστημίου. Χαστούκια, απειλές, σεξιστικές προσβολές, σπρωξίματα απέναντι σε δύο άτομα είχαν ως τελική κατάληξη το πανό να βρεθεί εντός ενός σιντριβανιού.

Συμπεριφορές ενδεικτικές της αντίληψης αυτών των ανθρώπων για το όραμά τους για το πανεπιστήμιο και τη δημοκρατία. Σήμερα ακούσαμε πολλές φορές ποιοι είναι οι πιο αριστεροί μες το πανεπιστήμιο. Σήμερα ακούσαμε πολλές φορές επίσης ότι το BLOCO δε χωράει μέσα σε αυτό καθώς και ότι για όσο χρειαστεί θα μας διώχνουν.

Για εμάς από την άλλη, η Αριστερά είναι μία έννοια ταυτόσημη της δημοκρατίας και οι δυνάμεις που την επικαλούνται τόσο συχνά είναι και αυτές που θα πρέπει να έχουν τη διαρκή έγνοια να τη διαφυλάττουν, να τη διευρύνουν και όχι να την υποβαθμίζουν με τον τρόπο που έγινε σήμερα. Όσο για το εάν υπάρχουν κάποιοι που να περισσεύουν από το χώρο των ΑΕΙ, είναι ξεκάθαρο πως για εμάς, αυτοί είναι μονάχα οι τραμπούκοι και οι σεξιστές.

Το πανεπιστήμιο οφείλει να είναι πεδίο πάλης ιδεών και όχι σωματικής πάλης. Τα σημερινά γεγονότα δεν μπορούν να μας σταματήσουν, θα συνεχίσουμε, κόντρα στους τραμπούκους να διεκδικούμε ένα δημοκρατικό πανεπιστήμιο βασισμένο στις ανάγκες μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)