to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 01.03.2014

Κοινωνία

Καταγγελία της ΟΛΜΕ για το όργιο καταστολής της Παρασκευής

«Δηλώνουμε ότι οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν»


Η καταγγελία για την αστυνομική επίθεση και τη σύλληψη του Γρηγόρη Καλομοίρη:

«Καταγγέλλουμε τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες αστυνομικές επιθέσεις σε κάθε σημείο όπου υπήρχαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες -  απολύσεις , ενάντια στην πολιτική Κυβέρνησης -  ΕΕ – ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση τρομαγμένη από την ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων που παλεύουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, για μόνιμη και σταθερή εργασία, εξαπόλυσε τις δυνάμεις καταστολής για να μας  τρομοκρατήσει.

Έτσι, από το πρωί σήμερα(σσ χθες), αφού επιτέθηκε στη συγκέντρωση εκπαιδευτικών, σχολικών φυλάκων, καθαριστριών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και περιμένουν την απόλυσή τους,  προχώρησε σε 17 προσαγωγές εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης. Κοτσιφάκης. Η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε αργότερα στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομίας, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν βιαιότατη  συμπεριφορά, απωθώντας και χτυπώντας τους συγκεντρωμένους και κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία 4 από τους συγκεντρωμένους, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ενώ προσήχθη στη ΓΑΔΑ και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, εκπαιδευτικός και μέλος της Εκτ. Επιτροπής  της ΑΔΕΔΥ και στον οποίο απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απείθειας και της εξύβρισης!!

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και την αστυνομική βιαιότητα. Δηλώνουμε ότι οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μην απολυθεί κανείς συνάδελφός μας, κανένας εργαζόμενος.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αγώνας μέχρι τη νίκη.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)