to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:53 | 27.06.2013

Κοινωνία

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ: Εκπαιδευτικό Κωσταλέξι στην Εύβοια

Ιδιωτικό φρονιστήριο κλειδώνει παιδιά και καθηγητές με κίνδυνο ακόμη και της ασφάλειάς τους, ώστε να μην αποκαλυφθούν οι παρανομίες της ιδιοκτησίας από τα εποπτικά όργανα της πολιτείας


Διαβάστε την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας: 

Ένα ιδιότυπο εκπαιδευτικό Κωστελάξι αποκάλυψε σήμερα στην Εύβοια κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας που μετέβη στο φροντιστήριο ΑΛΦΑ μαζί με μέλη της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών.

Εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας του σχολείου κλείδωσαν στον πρώτο όροφο εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας, με σαφή κίνδυνο ακόμη και για την ασφάλεια των έγκλειστων. Κάτω από την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας ο όροφος άνοιξε και στον έλεγχο που ακολούθησε καταγράφηκαν βαρύτατες παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας. Το συγκεκριμένο φροντιστήριο δεν τηρούσε μαθητολόγιο, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν δηλωμένοι σε καμιά δημόσια αρχή (μήπως επειδή – παρανόμως – είναι εκπαιδευτικοί και του ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου;), ενώ οι ιδιοκτήτες του είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες του ιδιωτικού σχολείου ΑΛΦΑ, γεγονός που απαγορεύει ρητά η νομοθεσία. Τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι ήδη στην κατοχή της Επιθεώρησης Εργασίας και θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες.

Η νέα αυτή υπόθεση πρωτοφανούς αυθαιρεσίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθιστά επιτακτική πλέον την ενίσχυση της κρατικής εποπτείας στα ιδιωτικά σχολεία, διότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)