to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 05.08.2013

Κοινωνία

Καταγγελία της Ανοιχτής Πόλης: Κλειστές τον Αύγουστο βασικές δομές αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων

Δελτίο Τύπου της Ανοιχτής Πόλης, δημοτικής παράταξης στο δήμο Αθηναίων


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλουμε την ασύγγνωστη αδιαφορία της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων όσον αφορά στη διακοπή λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας Διανομής Τροφίμων και του Κοινωνικού Φαρμακείου, δύο δομών αλληλεγγύης που λειτουργούσαν ήδη ανεπαρκέστατα και οι οποίες στεγάζονται στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Η πρώτη δομή κάλυπτε περιστασιακά, με μικρή ποσότητα τροφίμων και για 6 μήνες, ορισμένες από τις χιλιάδες οικογένειες που έκαναν αιτήσεις ενώ το Κοινωνικό Φαρμακείο παρείχε μικρή ποσότητα φαρμάκων.

Στην Αθήνα της ανθρωπιστικής κρίσης οι ελάχιστοι συμπολίτες μας που έπαιρναν μια βοήθεια από το δήμο αφήνονται, τους 2 κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες, στο έλεος μιας έρημης πόλης, όπου η επιβίωση γίνεται αδύνατη. Είχαμε επισημάνει με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη φιέστα του Mega, που χρησιμοποίησε τη δημοτική αρχή ως κομπάρσο της διαφημιστικής του καμπάνιας, ότι το θέμα της ενίσχυσης με τρόφιμα και φάρμακα των άπορων Αθηναίων, οι οποίοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι υπόθεση σοβαρή. Χρειάζεται σχέδιο με προοπτική, διάθεση δημοτικών πόρων, εξεύρεση χορηγιών, ενίσχυση του προσωπικού και ενεργοποίηση εθελοντών, συνεργασία με φορείς που προσφέρουν ανάλογο έργο και θέλουν να συνδράμουν. Αντί αυτών των ενεργειών, οι οποίες είναι απολύτως εφικτές και μπορεί να στηρίξουν τις 2 δομές που στεγάζονται στον Κόμβο, οι δομές κλείνουν. 

Καλούμε τη δημοτική πλειοψηφία και τον δήμαρχο κ. Καμίνη να βρουν μια άμεση λύση ανάγκης για τον Αύγουστο και να συγκαλέσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου ένα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με τη συμμετοχή του ΚΥΑΔΑ, για να χαράξουμε ένα πρόγραμμα μακράς πνοής και μαζικής  απεύθυνσης. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)