to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 20.10.2020

πηγή: efsyn.gr

Κοινωνία

Καταγγελία συντρόφου 34χρονου για παράτυπη προσαγωγή

Τις παράτυπες συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 34χρονος πατέρας του παιδιού τους, προσήχθη από τους αστυνομικούς έξω από το σπίτι τους, για να βρεθεί στην συνέχεια κατηγορούμενος για απείθεια και -μετά την λήψη, με «βίαιο και παράνομο τρόπο» του DNA του- για ληστείες πριν τρία έτη χρηματαποστολής και εμπρησμό πριν 12 χρόνια με γκαζάκια αντιπροσωπίας αυτοκινήτων, καταγγέλλει με επιστολή της στην «Εφ.Συν.» η σύντροφός του


Ο 34χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Οκτωβρίου και, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, μετά από διασταύρωση του DNA του στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ διαπιστώθηκε ότι αυτό ταίριαζε με DNA που βρέθηκε σε ένα γάντι που είχε εντοπισθεί μετά τον εμπρησμό 21 αυτοκινήτων αντιπροσωπείας στη Λ. Μεσογείων στις 17 Μαΐου του 2009 στον Χολαργό. Για αυτή την επίθεση την ευθύνη είχε αναλάβει με κείμενό της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής ενημέρωσης η αναρχική ομάδα «Εμπρηστικές Ομάδες Νύχτας».

Κατηγορήθηκε, επίσης, για την συμμετοχή του σε ληστεία σε χρηματαποστολή που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου του 2018 στην Καισαριανή, όπου δυο κουκουλοφόροι δράστες αφαίρεσαν περίπου 50.000 ευρώ.

Μετά την σύλληψή του ο 34χρονος με την σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του για απείθεια, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, εκτός από τις δυο ανωτέρω, συνεχίζεται.

Στην επιστολή της η σύντροφός του αναφέρει τα εξής:

«Το μεσημέρι της 13ης Οκτωβρίου είδα το σύντροφό μου Χ.Μ. από το μπαλκόνι της οικείας μας, στα Ιλίσια, να επιστρέφει από την εργασία του και να παρκάρει το αυτοκίνητό μας μόλις λίγα μέτρα μακριά. Στην είσοδο της πολυκατοικίας τον πλησίασαν δύο άνδρες περνώντας του χειροπέδες με βία. Έκπληκτος με όλα όσα συνέβαιναν τους είπε πως το μόνο που ήθελε ήταν  να με ειδοποιήσει για να μην ανησυχώ και μετά θα τους ακολουθούσε. Εκείνοι του το αρνήθηκαν και του είπαν πως δεν θα ενημερώσει κανέναν, τότε άρχισε να φωνάζει το όνομά μου και να ρωτάει για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά, με αποτέλεσμα να βγουν αρκετοί περίοικοι στα γύρω μπαλκόνια αλλά και στο σημείο όπου διαδραματιζόταν η εν λόγω απαγωγή.

Από το μπαλκόνι είδα ότι τον έπαιρναν με χειροπέδες και ευθύς αμέσως κατέβηκα στο σημείο μαζί με τον ανήλικο γιό μας να μάθω ποιοι ήταν αυτοί που τον απήγαγαν, τι είχε συμβεί και  πού τον πήγαιναν.  Όταν κατέβηκα, κάποιοι γείτονες ήταν ήδη εκεί και ζητούσαν το λόγο ενώ παράλληλα είχαν  ειδοποιήσει την αστυνομία. Δεν ενημέρωσε κανείς τους ότι είναι αστυνομικοί και ότι επρόκειτο για προσαγωγή. Όλοι ρωτούσαν ποιοι ήταν, πού τον πάνε και τους αποκαλούσαν "τρομοκράτες".

»Ξαφνικά εμφανίστηκε ένα αυτοκίνητο μάρκας  Honda και βγήκαν δύο άνδρες, κατέβηκε ο οδηγός και άρχισε να τον πνίγει και να του ασκεί βία, μπροστά στα μάτια του παιδιού μας. Αφού ο σύντροφός μου μπήκε στο αμάξι και μην έχοντας λάβει απαντήσεις για το οτιδήποτε, μπήκα μπροστά στο αυτοκίνητο μαζί με μια κοπέλα κι έναν κύριο, απαιτώντας  να μας  πουν επιτέλους τι συμβαίνει, ποιοι ήταν και πού τον πάνε.  Τότε ένας εκ των δύο με έσπρωξε, παραγκωνίζοντάς με για να καταφέρουν να τον πάρουν χωρίς να εξηγήσουν τίποτα. Μάλιστα σε ερώτηση μου για το τι συμβαίνει, Η απάντηση που έλαβα ήταν «ας  πρόσεχε». Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο. Επιβεβαίωσαν πως οι απαγωγείς ήταν αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν πληροφορίες για το που τον πηγαίνουν.

»Σε μετέπειτα επικοινωνία που είχα με τους γείτονες, με πληροφόρησαν  πως κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του συντρόφου μου οι αστυνομικοί έλεγαν στους περίοικους ότι «ασέλγησε σε κοριτσάκι» , προσπαθώντας έτσι να στρέψουν το πλήθος, που είχε απηυδήσει με την συμπεριφορά τους, εναντίον του.

»Κατόπιν επικοινωνίας με δικηγόρο, κάλεσα στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου με σκοπό να πληροφορηθώ για το τι συμβαίνει με τον σύντροφό μου, αλλά μάταια, με ενημέρωσαν πως δεν είχαν καμία σχέση με την όλη υπόθεση. Για ώρες δεν μπορούσαμε να τον βρούμε πουθενά.

»Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο μετά πληροφορηθήκαμε πως η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη κι όλο αυτό ήταν ένα  στημένο επεισόδιο ώστε να πάρουν με βίαιο και παράνομο τρόπο το DNA του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)