to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 01.07.2021

πηγή: Lifo

Κοινωνία

Καταγγελία στην Εύβοια: Ιερέας αρνητής άνοιξε το φέρετρο νεκρού από κορωνοϊό

«Εγώ θα ανοίξω το φέρετρο, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν. Εδώ κάνω κουμάντο εγώ. Δεν υπάρχει κορωνοϊός», φώναζε ο ιερέας, σύμφωνα με την καταγγελία εργάτη του κοιμητηρίου


Χωρίς κανένα μέτρο, ανοίγοντας κανονικά το φέρετρο και βγάζοντας το σελοφάν, απειλώντας και φωνάζοντας πως «δεν υπάρχει κορωνοϊός» κήδεψε ιερέας 77χρονο κάτοικο της περιοχής που πέθανε από Covid, σε Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Αφράτι Εύβοιας.

«Εγώ θα ανοίξω το φέρετρο, είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν. Εδώ κάνω κουμάντο εγώ. Δεν υπάρχει κορωνοϊός», φώναζε ο ιερέας Αγαθάγγελος, όπως κατήγγειλε στο eviazoom.gr o εργάτης του κοιμητηρίου, Βαγγέλης Σαμαράς.

Ο ίδιος τόνισε πως το γραφείο κηδειών, όπως προβλέπεται, έφερε με την κλούβα, όχι με την νεκροφόρα, τον νεκρό. Όμως, από τη στιγμή που το φέρετρο παρελήφθη από τον ιερέα, οι πόρτες του κοιμητηρίου έκλεισαν, ώστε να αποφευχθούν οι διαμαρτυρίες από τους ντόπιους.

Μόλις ο παπάς άνοιξε το φέρετρο και έσκισε το σελοφάν, ο καταγγέλλων που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, αποχώρησε και κάλεσε την αστυνομία. Ωστόσο, παρέμεινε ο συνεργάτης του, ο οποίος όταν διαμαρτυρήθηκε πως δεν μπορεί να γίνει μ'αυτόν τον τρόπο η ταφή, δέχτηκε επίθεση και απειλές και από τους συγγενείς του νεκρού.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία, η κηδεία είχε ολοκληρωθεί, γι'αυτό και οι αξιωματικοί, όπως είπαν, δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να καταγράψουν το συμβάν και την καταγγελία.

Ο καταγγέλλων ζητά εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού, ώστε να διαπιστωθεί πως ο νεκρός είχε καταλήξει από κορωνοϊό -κάτι που βεβαιώνεται και στο πιστοποιητικό θανάτου του- και πως η ταφή του έγινε με παράνομο τρόπο απ'όσα ορίζει το πρωτόκολλο για τέτοιες περιπτώσεις.

tags: Εύβοια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)