to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 08.05.2019

Κοινωνία

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Ο κ. Μπαμπινιώτης αρνείται απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών καταγγέλλει ότι «ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος αναγνωρίζει μόνο «δικαστική απόφαση» για την απόλυση εκπαιδευτικού, αγνοώντας προκλητικά τόσο την απόφαση της τριμελούς επιτροπής από δικαστές που ορίζει ο ν .4472/17 όσο και απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, μετά από γνώμη που εξέφρασε ομόφωνα το ΚΥΣΔΕ, σύμφωνα με την οποία η καταγγελία σύμβασης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Σχολείων είναι καταχρηστική»


Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΣΑΚΕΙΩΝ κ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ TOY ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ TOY ΚΥΣΔΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Νοσταλγεί την περίοδο Αρβανιτόπουλου ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος αναγνωρίζει μόνο «δικαστική απόφαση» για την απόλυση εκπαιδευτικού, αγνοώντας προκλητικά τόσο την απόφαση της τριμελούς επιτροπής από δικαστές που ορίζει ο ν .4472/17 όσο και απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, μετά από γνώμη που εξέφρασε ομόφωνα το ΚΥΣΔΕ, σύμφωνα με την οποία η καταγγελία σύμβασης εκπαιδευτικού των Αρσακείων Σχολείων είναι καταχρηστική.

Ο κ. Μπαμπινιώτης με έγγραφο που υπογράφει διαστρεβλώνει εσκεμμένα τα γεγονότα, λέγοντας ότι δήθεν έχει «επισυμβεί» η περίπτωση της διαταραχής εκπαιδευτικού κλίματος, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 4472/2017 και μόνο τα δικαστήρια μπορούν να αποφασίσουν για τη νομιμότητα της καταγγελίας σύμβασης. Η πραγματικότητα είναι ότι η μόνη αρμόδια αρχή για την εξέταση της διαταραχής εκπαιδευτικού κλίματος, δηλ. η τριμελής επιτροπή του συγκεκριμένου νόμου, δήλωσε αναρμόδια για την εξέταση του θέματος και παρέπεμψε ορθά το ζήτημα στο ΚΥΣΔΕ, καθώς ο εκπαιδευτικός υπηρετεί σε ισότιμο σχολείο (Αρσάκεια) και μόνο το συγκεκριμένο όργανο μπορεί να κρίνει την καταχρηστικότητα ή μη της καταγγελίας σύμβασης. Το ΚΥΣΔΕ, μετά από εξέταση της υπόθεσης, έκρινε την καταγγελία σύμβασης ως καταχρηστική, κρίση που υπέγραψε ο Υπουργός Παιδείας. Η απόφαση αυτή του Υπουργού προφανώς ενόχλησε τον κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος ζητά την επιστροφή στο ελεύθερο καθεστώς απολύσεων Αρβανιτόπουλου.

Επιπλέον, ο κ. Μπαμπινιώτης επικαλείται, παραδόξως, στο έγγραφό του τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο και διαδικασίες που αυτή έχει δρομολογήσει. Είναι περίεργο, με την εμπειρία που αναμφίβολα διαθέτει έχοντας χρόνια στα εκπαιδευτικά πράγματα, πως αγνοεί ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν προΐσταται ούτε του ΚΥΣΔΕ ούτε Ανεξάρτητης Αρχής που είναι καθ’ ύλην αρμόδια για την εξέταση μιας καταγγελίας σύμβασης και, φυσικά, δεν έχει καμιά αρμοδιότητα επί του θέματος.

Είναι φανερό πως ο κ. Μπαμπινιώτης, εκμεταλλευόμενος την υπόθεση ενός συναδέλφου, λειτουργεί για μια ακόμη φορά ως «εμπροσθοφυλακή», συγκεκριμένων επιχειρηματικών κύκλων και πολιτικού φορέα που έχει αυτές τις απόψεις που προσπαθούν από το 2016 να ακυρώσουν είτε με νομικές προσφυγές είτε παρασκηνιακά με την τρόικα και φίλιες πολιτικές δυνάμεις να καταργήσουν τους Νόμους Φίλη και Γαβρόγλου. Του υπενθυμίζουμε ότι πλέον σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα – και όχι μόνο στην ιδιωτική εκπαίδευση – εφαρμόζεται ο Αναθεωρημένος Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης, άρα κάθε καταγγελία σύμβασης οφείλει να έχει αιτιολογία που εξετάζεται από τα όργανα της πολιτείας. Και επειδή έχει πολλάκις δηλώσει ευρωπαϊστής, ας αποδεχθεί την κοινοτική νομοθεσία και την ευρωπαϊκή κανονικότητα και ας μην προσπαθεί να επιβάλλει στην ιδιωτική εκπαίδευση όρους Μπανανίας, όπως κάποιοι οραματίζονται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)