to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 15.11.2018

Κοινωνία

Ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βεβηλώνουν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου

Αμέσως μετά την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ προς την Δ/νση ιδιωτικής εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας ότι σε πολλά ιδιωτικά σχολεία δεν θα λάβει χώρα επετειακή εκδήλωση για το Πολυτεχνείο, η αρμόδια Υπηρεσία εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται σαφώς ότι τα προβλεπόμενα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα δημόσια σχολεία ισχύουν ακριβώς και για την ιδιωτική


Η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναφέρει:

Την ώρα που η ακροδεξιά απλώνει τα φτερά της σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βεβηλώνουν την ιστορική επέτειο του αγώνα της ελληνικής νεολαίας κατά της Χούντας, παραβιάζοντας κυνικά την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ρητά ότι την Παρασκευή, 16/11, θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, αποκλειστικά και μόνο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο.

Η ΟΙΕΛΕ διαθέτει πολλές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια ιδιωτικά σχολεία θα κάνουν την Παρασκευή κανονικά μάθημα, ή θα αφιερώσουν μικρό μέρος μόνο της ημέρας για την εκδήλωση. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια δεν είναι τυχαία. Πίσω από αυτή την ενέργεια των δήθεν αρίστων, δεν κρύβεται η προσήλωσή τους στο αγαθό της …γνώσης, αλλά η ωμή ιδεολογική τους απόπειρα να ξεχαστεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Άλλωστε, πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια οι καταγγελίες συναδέλφων σε συγκριμένα ιδιωτικά σχολεία, όπου γίνονται απόπειρες να μην τιμηθεί η επέτειος, ή να μην διδάσκονται ποιήματα και τραγούδια «αριστερών» δημιουργών. Δυστυχώς, οι νοσταλγοί ενός σκοτεινού παρελθόντος για την ελληνική ιστορία έχουν βάλει πόδι ακόμη και στον ιερό χώρο της εκπαίδευσης, Σημαντική ευθύνη βαραίνει και το Σύνδεσμο των Σχολαρχών (ΣΙΣ) που υπογείως στηρίζει τους παρανομούντες.

Η Ομοσπονδία απέστειλε σήμερα (σ.σ.: χθες) επιστολή προς την Διευθύντρια της Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στα ιδιωτικά σχολεία και την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για τους παραβάτες.

Ζητούμε, τέλος , από τους συναδέλφους να μας ενημερώσουν άμεσα για τις περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας στο σχολείο τους.

Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Αμέσως μετά την επιστολή της ΟΙΕΛΕ προς την Δ/νση ιδιωτικής εκπαίδευσης του Υπ. Παιδείας η αρμόδια Υπηρεσία εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται σαφώς ότι τα προβλεπόμενα  για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα δημόσια σχολεία ισχύουν ακριβώς και για την ιδιωτική.
 

Η ΟΙΕΛΕ θα καταγγείλει τους παραβάτες

Όπως προσθέτει σήμερα, Πέμπτη η ΟΙΕΛΕ, δεκάδες ήταν οι αναφορές συναδέλφων, κυρίως από σχολεία της Αττικής, που δεν προτίθενται να τιμήσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, προφανώς για πολιτικούς/ιδεολογικούς λόγους. Η ΟΙΕΛΕ από σήμερα και μέχρι το βράδυ, βάσει των στοιχείων αυτών, θα ανακοινώνει δημόσια τα σχολεία που τηρούν το νόμο και αυτά που είτε δεν θα πραγματοποιήσουν καμία επετειακή εκδήλωση, είτε θα την «στριμώξουν» στην τελευταία ώρα μαθήματος για να βγει η «υποχρέωση» (ΕΔΩ η συνεχής ενημέρωση).

Η ομοσπονδία καλεί τους εκπαιδευτικούς, έστω και με ένα μήνυμα ανώνυμο, να την ενημερώνουν τι ακριβώς θα συμβεί στο σχολείο τους αύριο, Παρασκευή.

Η παρακάτω λίστα της ΟΙΕΛΕ θα ενημερώνεται συνεχώς:

Σχολεία που τηρούν την εγκύκλιο, σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων:

Σχολεία Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια Σχολεία)

Γείτονας Βάρης

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία

Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα

Λεόντειο Νέας Σμύρνης

Μοντεσσοριανά Σχολεία/Παιδαγωγική Πρωτοπορία

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη

Σύγχρονη Ελληνοαγγλική Αγωγή

Λεόντειος Πατησίων

Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη

Σχολεία που δεν τηρούν την εγκύκλιο:

(Συγκεντρώνονται τα στοιχεία και σε λίγο θα ξεκινήσει η ανάρτηση των ονομάτων των σχολείων που θα παραβιάσουν τη νομιμότητα)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)