to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 03.10.2013

Κοινωνία

Καταγγελία ΟΙΕΛΕ: Η εργοδοτική αυθαιρεσία στο απόγειό της

Πραξικοπηματική και αυταρχική απαγόρευση εισόδου του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ και του Προέδρου του ΣΙΕΛ, κατά εντολή του Προέδρου του ΣΙΕΙΕ, όπως παραδέχτηκε η ιδιοκτησία της «Σχολής Τζούλη Λαμπίρη», ώστε να αποτραπεί ενημέρωση εκπαιδευτικών για την απεργία της 15/10/2013


Ολόκληρη η καταγγελία

Ο αυταρχισμός, η θρασύτητα και η τρομοκρατία κάποιων εργοδοτών στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης έχουν ξεπεράσει πλέον κάθε όριο. Σήμερα το πρωί, κατ΄ εντολή του Προέδρου του ΣΙΕΙΕ (δηλαδή των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων), απαγορεύτηκε με οξύτατους χαρακτηρισμούς από την ιδιοκτησία του εκπαιδευτηρίου «ΣΧΟΛΗ ΤΖΟΥΛΗ ΛΑΜΠΙΡΗ» η είσοδος και η ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων ενημερωτικού υλικού στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ώστε να ενημερώσει τους συναδέλφους, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την εργατική νομοθεσία, για την προγραμματισμένη απεργία που η ΟΙΕΛΕ έχει προκηρύξει για την 15/10.  Η απαγόρευση αυτή είναι η αποκορύφωση μιας τακτικής εκφοβισμού που ασκείται σε κάποια ιδιωτικά σχολεία σε συναδέλφους, ώστε να μην πραγματοποιούνται οι ενημερώσεις των αιρετών της Ομοσπονδίας με στόχο να αποδυναμώσουν την απεργία.  

Όπως γίνεται αντιληπτό η ωμή καταπάτηση των διατάξεων του ν. 1264/82 δεν είναι μια απλή εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά σηματοδοτεί μια ευρύτερη στρατηγική του ΣΙΕΙΕ με σκοπό να φιμωθούν οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, να τρομοκρατηθούν οι εκπαιδευτικοί και να υπονομευθεί η απεργιακή κινητοποίηση της 15/10 που έχει ως κύριο αίτημα την απόσυρση της εκτρωματικής εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία και οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών γίνονται μαζικές και αναιτιολόγητες. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει κλιμάκωση των εργοδοτικών παρανομιών με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα την άρνηση του Κολλεγίου Αθηνών να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ και να παύσει η διαδικασία καταγγελίας σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών με βάση ανασταλείσα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, την απαγόρευση εισόδου σε σχολεία σε εκπαιδευτικούς των οποίων οι καταγγελίες σύμβασης κρίθηκαν παράνομες ως καταχρηστικές από τη δικαιοσύνη και με την κομπίνα στην οποία προβαίνουν ορισμένα ιδιωτικά σχολεία βαφτίζοντας μεταβιβάσεις άδειας λειτουργίας σε «χορηγήσεις νέας», με σκοπό να απολυθεί μαζικά το εκπαιδευτικό προσωπικό και να μην καταβληθούν δεδουλευμένα πολλών μηνών. 

Είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε ότι τον αυταρχικό κατήφορο της ηγεσίας του ΣΙΕΙΕ ακολουθούν ευτυχώς λίγα ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο, η καταπάτηση του Συντάγματος και των νόμων από μια ολιγομελή ομάδα επιχειρηματιών της εκπαίδευσης είναι επικίνδυνη πρακτική και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από την πολιτεία και από τη δικαιοσύνη. Η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές, που μας γυρίζουν πίσω σε σκοτεινές εποχές ολοκληρωτισμού, δεν θα περάσουν. 

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα σταθούν όρθιοι στις επάλξεις για να υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης αλλά και την αξιοπρέπειά τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)