to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:50 | 04.10.2014

Κοινωνία

Καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Ο φόβος θα χάσει, η ελπίδα θα νικήσει!

Διαβάστε την ανακοίνωση - καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης


Το πρωί της Παρασκευή 03/10, η Νεολαία Σύριζα Ξάνθης βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία με σκοπό την προπαγάνδιση του φεστιβάλ της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Οκτώβρη στα Προκάτ. Αμέσως μετά την ανάρτηση πανό και το στήσιμο τραπεζιού με υλικό για το φεστιβάλ, η αντιδήμαρχος μιλώντας για κατάληψη της πλατείας έστειλε υπάλληλο του δήμου ο οποίος αποπειράθηκε να κατεβάσει το πανό. Αφού εμποδίσαμε αυτή του την ενέργεια, ο υπάλληλος δηλώνοντας ότι αποτελεί απλά εκτελεστικό όργανο, κάλεσε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας ενώ ταυτόχρονα κλήθηκαν και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Και οι δύο αντιδήμαρχοι τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη και προσβάλλει την αισθητική των πολιτών δήλωσαν στο τέλος αναρμόδιοι αποκαλύπτοντας ότι η εντολή δόθηκε από το δήμαρχο της πόλης.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμος προσπαθεί να φιμώσει τις οργανώσεις της αριστεράς. Έχουν προβεί και στο παρελθόν σε παρόμοιες ενέργειες, καταστρέφοντας εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας μήνυση σε μέλος της ΚΕΕΡΦΑ που πραγματοποιούσε αντιφασιστική αφισοκόλληση.

Οι ενέργειες αυτές όμως δεν είναι ασύνδετες μεταξύ τους, δεν είναι μεμονωμένες, δεν είναι τυχαίες.

Είναι στοχευμένη πολιτική του Δήμου για να φιμώσει τις δυνάμεις που αγωνίζονται και αντιστέκονται. Η πολιτική αφισοκόλληση και προπογάνδιση είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Αυτές οι πρακτικές μας γυρνάνε πολύ πίσω και είναι χρέος μας να τις τσακίσουμε.

Αξιοσημείωτη είναι και η στάση ορισμένων δημοσιογράφων – εκδοτών οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν την θεωρία των δύο άκρων για άλλη μια φορά, εξισώνοντας την Νεολαία Σύριζα και την πολιτική της παρέμβαση , με τη νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. Δεν είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό , ούτε τυχαίο, καθώς κάποιοι αναπαράγοντας αυτή τη θεωρία προσπαθούν να καλύψουν τα “τερτίπια” της Ν.Δ και της παράταξης της στο Δήμο Ξάνθης.

Εμείς σε όλους αυτούς απαντάμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας διώξει από τους δημόσιους χώρους, κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει το δημόσιο λόγο, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Πρέπει να επανακτήσουμε τις πόλεις μας. Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε ολόκληρη την κοινωνία . Είναι χώροι έκφρασης και δράσης. Είναι οι δικοί μας χώροι.

Οι ενέργειες αυτές μας δείχνουν τον κόσμο που θέλουν, τον κόσμο της μισαλλοδοξίας, της βαρβαρότητας και του φόβου. Από τη μία λοιπόν αυτοί, οι εκφραστές της μνημονιακής πολιτικής και από την άλλη εμείς , τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας που αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και δημοκρατία. Ο κόσμος της αντίστασης, της αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης.

Κόντρα στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, μέσα και από το φεστιβάλ της Νεολαίας Σύριζα στις 10 & 11 Οκτώβρη, φωνάζουμε ότι ο κόσμος μας τελικά θα τους νικήσει και η γενιά μας θα ζήσει σύμφωνα με τις ανάγκες, τις ελπίδες και τα όνειρά της.

Καλούμε τη Δευτέρα, 06/10, στις 12:00, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.

Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ελευθερία της πολιτικής έκφρασης.

Ενάντια σε αυτούς που μας στερούν το λόγο, ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν παθητικούς δέκτες των πολιτικών τους, ενάντια σε αυτούς που μας οδηγούν συνειδητά στην εξαθλίωση, εμείς προτάσσουμε τους συλλογικούς αγώνες και τις δικές μας αξίες, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης , της δημοκρατίας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)