to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:17 | 17.11.2021

Κοινωνία

Καταγγελία μητέρας: Μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ξανά οι δράστες των επεισοδίων, απειλούν καθημερινά

Μιλώντας το πρωί στο Mega, μητέρα μαθητή από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης κατήγγειλε λεκτική βία με τις απειλές να συνεχίζονται καθημερινά από τους πρωταγωνιστές των αποτροπιαστικών εικόνων, οι οποίοι όμως φαίνεται πως κυκλοφορούν ξανά ανενόχλητη εντός του σχολικού συγκροτήματος


Σοβαρά ερωτήματα γεννά η καταγγελία μητέρας μαθητή από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που πριν σχεδόν δύο μήνες έγινε ορμητήριο για χρυσαυγίτικες, δολοφονικές, επιθέσεις, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα ανήλικοι να τραυματιστούν, είχαν γίνει υπό την «διακριτική» παρουσία της αστυνομίας και είχαν σταθεί η αφορμή η κυβέρνηση να επαναφέρει τη θεωρία των δύο άκρων επιχειρώντας να εξισώσει τους φασίστες με το αντιφασιστικό κίνημα.

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (17/11/21) στο Mega η γυναίκα κατήγγειλε λεκτική βία με τις απειλές να συνεχίζονται καθημερινά από τους πρωταγωνιστές των αποτροπιαστικών εικόνων, οι οποίοι όμως φαίνεται πως κυκλοφορούν ξανά ανενόχλητη εντός του σχολικού συγκροτήματος.

«Υπάρχει το λεκτικό ξύλο που είναι σε καθημερινή βάση για πάρα πολλούς μαθητές. Πενήντα ημέρες από τα επεισόδια η κατάσταση παραμένει περίπου ίδια. Μπορεί να απομακρύνθηκαν οι πρωταίτιοι μαθητές, αλλά δυστυχώς δεν ξέρω με ποιο μαγικό τρόπο τα παιδιά αυτά βρίσκονται σαν επισκέπτες μέσα στο σχολείο -φεύγοντας από τα δικά τους σχολεία- ξαναπηγαίνοντας μέσα και εκφοβίζοντας λεκτικά τους μαθητές προσπαθώντας να περάσουν αυτό το κλίμα εκφοβισμού σε όλο το σχολικό περιβάλλον» σημείωσε η ίδια.

«Οι μαθητές αυτοί που έκαναν τα επεισόδια μπορεί να αποβλήθηκαν με αλλαγή περιβάλλοντος, αλλά παρ' όλα αυτά με μαγικό τρόπο ξαναβρίσκονται στο σχολείο» εξήγησε η μητέρα. «Θεωρητικά λόγω πανδημίας υπάρχει φόρμα με ποιος μπαίνει και βγαίνει. Η πόρτα ανοίγει μόνο κατόπιν εντολής του διευθυντή. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν μαθητές που μπαίνουν με παράξενο τρόπο στο χώρο του σχολείου» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, η ίδια δεχτεί επίθεση επειδή ήταν από τους τους λίγους γονείς που πήγαν να παρασταθώ στα παιδιά. «Ναι, χτυπήθηκα. Μόνο και μόνο ακριβώς επειδή πήγα εκεί» ανέφερε. Αναφερόμενη στη σημερινή, 48η, επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου η ίδια επεσήμανε ότι τότε «μαθητές, φοιτητές και κόσμο πήγαν να παρασταθεί στους φοιτητές».

Για τη τωρινή κατάσταση στο ΕΠΑΛ τόνισε πως «υπάρχει ένα πέπλο ηρεμίας, αλλά τα φιδάκια τα οποία γεννήθηκαν εκεί μέσα κυκλοφορούν μέχρι αυτή τη στιγμή. Το μόνο που έχω να πω απέναντι σε όλους είναι να υπάρχει μία κινητοποίηση και μία αφύπνιση. Των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων για να μπορέσουμε περιφρουρήσουμε να τα παιδιά μας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)