to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 05.01.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζόμενου στη Γενική Ταχυδρομική – Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ

Ο εργαζόμενος δέχθηκε επίθεση και ξυλοκοπήθηκε επειδή λόγω απίστευτου φόρτου εργασίας παρέδωσε τις μισές παραγγελίες (70 από τις 163 που είχε να παραδώσει εντός μιας βάρδιας!)- Το περιστατικό περιγράφεται αναλυτικά στη σελίδα των εργαζομένων στις διανομές


Μια πολύ σοβαρή καταγγελία για ξυλοδαρμό εργαζομένου στη Γενική Ταχυδρομική ο οποίος, μάλιστα, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, έκανε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής.

Όπως αναφέρει ο ξυλοδαρμός συνέβη στη λήξη της βάρδιας του εργαζομένου την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021. «Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει το Συνδικάτο, η συγκεκριμένη πράξη της εργοδοσίας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού «με τις πλάτες της κυβέρνησης έχει αποθρασυνθεί τελείως. Η εργοδοτική αυθαιρεσία που βιώνουμε όλο το τελευταίο διάστημα που ξεκινάει από τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και προστασίας της υγείας μας που δεν παίρνονται, συνεχίζει με τις 10 και 12 ώρες δουλειάς και τελειώνει με 6ήμερη και 7ήμερη δουλειά μες στη βδομάδα με την πίεση προς τους εργαζόμενους για να βγει η δουλειά χτυπάει κόκκινο, πήρε τη μορφή του ξυλοδαρμού του συναδέλφου μας».

Ο εργαζόμενος που νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη στο ΚΑΤ, είναι μέλος του σωματείου και η υπόθεσή του θα πάρει τη δικαστική οδό.

Η περιγραφή του περιστατικού από τη σελίδα Κούριερ Ντελίβερι Διανομείς με Δίκυκλο ή Van:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)