to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:04 | 02.01.2013

Κοινωνία

Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκου από αστυνομικό

Αντιδράσεις μετά από καταγγελίες για ξυλοδαρμό ανηλίκου αλλοδαπού υπηκόου Πακιστάν από αστυνομικό στο κρατητήριο ανηλίκων της Αμυγδαλέζα


Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, αστυνομικός κλώτσησε επανειλημμένα στο στομάχι 11χρόνο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο..
 
Πακιστανοί κρατούμενοι αναφέρουν ότι ζήτησε απλά να πάει στην τουαλέτα και προσθέτουν ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βασανισμού.
 
Καταγγέλλουν επίσης ότι συχνά δέχονται ξυλοδαρμούς από τους αστυνομικούς χωρίς λόγο, ενώ για δύο ημέρες δεν τους είχαν δώσει φαγητό.
 
Μετά το περιστατικό δεκαπέντε ανήλικοι κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς από φύλακες, ενώ ζητούν την τιμωρία του αστυνομικού που χτύπησε βάναυσα τον 11χρονο
 
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος.
 
Η ανακοίνωση:
 
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
 
Απεργία πείνας μετά από βασανισμό ανηλίκου από αστυνομικό στην Αμυγδαλέζα
 
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αστυνομικός στο κρατητήριο ανηλίκων στην Αμυγδαλέζα κλώτσησε στο στομάχι και τραυμάτισε τον ανήλικο κρατούμενο Τζουνέντ Σουμπεχάν, 11 χρόνων, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για περίθαλψη. Ο ανήλικος ζήτησε απλά να πάει στη τουαλέτα.
 
Οι βασανισμοί δεν είναι μεμονωμένοι όπως καταγγέλλουν Πακιστανοί κρατούμενοι. Συχνά δέχονται ξυλοδαρμούς χωρίς κανένα λόγο από αστυνομικούς ενώ για 2 μέρες δεν τους είχαν δώσει φαγητό.
Προχώρησαν από σήμερα σε απεργία πείνας δεκαπέντε ανήλικοι κρατούμενοι διαμαρτυρόμενοι για τους βασανισμούς και τη χυδαία ρατσιστική αντιμετώπιση με βρισιές.
 
Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που βασανίζουν τους ανήλικους κρατούμενους.
Να αφεθούν ελεύθεροι οι ανήλικοι μετανάστες, χωρίς χαρτιά και αν δοθεί άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.
 
Τη μεγάλη απάντηση θα δώσουμε με την αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 19 Γενάρη-Αθήνα πόλη αντιφασιστική, με συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 14.00 και συναυλία στο Σύνταγμα στις 16.00.


Πηγή: topontiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)