to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:13 | 11.04.2013

Κοινωνία

Καταγγελία για ρατσιστική και προκλητική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ

“Ε ναι ρε! Είμαι χρυσαυγίτης! Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;!”


Αυτά ήταν τα λόγια οδηγού του ΟΑΣΘ που πριν λίγη ώρα είχε κατεβάσει δύο έγχρωμους από ασφυκτικά γεμάτο λεωφορείο της γραμμής 26, σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποίησαν στον Συνήγορο του Πολίτη οι δικηγόροι ύστερα από καταγγελία μάρτυρος που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν.

Σύμφωνα με το έγγραφο των δικηγόρων ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής 26 που εκτελεί το δρομολόγιο, Πλατεία Ελευθερίας -  Καλλιθέα χθες το μεσημέρι, στη στάση ΡΗΓΑ ΦΕΡΡΑΙΟΥ 1 και τη στιγμή που το λεωφορείο ήταν υπερπλήρες, άφησε το τιμόνι και κατέβηκε, πήγε στην πίσω πόρτα του λεωφορείου και ζήτησε από δύο έγχρωμα άτομα να κατέβουν λέγοντάς τους, όπως διαβάζουμε στην αναφορά των δικηγόρων,  “Εσείς οι δύο κάτω!”, για να συμπληρώσει μετά την έκπληξη και απορία αυτών των δύο, “Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια”. 

Οι δύο έγχρωμοι κρατώντας, σύμφωνα με τη μάρτυρα, στα χέρια τους χρήματα για να βγάλουν εισιτήριο από τον αυτόματο πωλητή, είπαν “μα δεν προλάβαμε να βγάλουμε εισητήριο”, αλλά μετά την επίμονη στάση του οδηγού αποβιβάστηκαν.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο οδηγός απευθύνθηκε αποκλειστικά στα δύο έγχρωμα άτομα, μη ελέγχοντας αν και οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου είχαν εισιτήριο.

Μετά το συμβάν και όπως διαβάζουμε στην αναφορά των δικηγόρων, επικράτησε μία αναστάτωση στο λεωφορείο καθώς οι επιβάτες συζητούσαν γύρω από το συμβάν που προηγήθηκε. 

Ο οδηγός, επηρεασμένος από αυτό το κλίμα, προκάλεσε όποιον από τους επιβάτες έχει πρόβλημα με αυτό που έγινε με τους δύο έγχωμους να πάει και να του το πει, κανείς όμως δε φαίνεται να τόλμησε καθώς το παρουσιαστικό του ήταν, όπως λέγεται, αρκετά επιβλητικό και ο ίδιος μεγαλόσωμος. Στο άκουσμα ψιθύρων που έλεγαν ότι η σταση του ήταν φασιστική όμως, σταμάτησε για ακόμη μία φορά και ξέσπασε, αποκαλύπτοντας τις πολιτικές του πεποιθήσεις και επιδεικνύοντας ένα μενταγιόν που φορούσε το οποίο και έφερε το σήμα του κόμματος της Χρυσής Αυγής και συμπλήρωσε σύμφωνα με τη μάρτυρα, “Έχω και τατουάζ στο μπράτσο!”.

Ο εν λόγω οδηγός συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του μόνο αφού ένας από τους επιβάτες του είπε “Τί είναι αυτά που λες, δεν μας νοιάζουν οι πολιτικές σου πεποιθήσεις, εσένα δουλειά σου είναι να οδηγάς το λεωφορείο και να μας πας στις δουλειές μας, ξεκίνα!”.

Πηγή: seleo.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)