to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:09 | 05.09.2017

Κοινωνία

Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών στο Ηράκλειο Αττικής

Θρασύδειλη επίθεση ομάδας ρατσιστών εναντίον τριών μεταναστών από το Πακιστάν το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής καταγγέλλει η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής.


Όπως σημειώνει, «οι φασίστες χτύπησαν εντελώς απρόκλητα τους ανθρώπους αφού τους ρώτησαν από πού είναι. Οι οπαδοί του μίσους και της βίας χρησιμοποίησαν σιδερογροθιά και σπασμένο μπουκάλι.

Οι άτυχοι μετανάστες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο αιμόφυρτοι όπου ο ένας νοσηλεύτηκε. Οι τραμπούκοι τράπηκαν σε φυγή μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

«Η πόλη μας έχει δημοκρατικές παραδόσεις και οι μετανάστες είναι ενταγμένοι αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Οι απόπειρες διχασμού και καλλιέργειας του φόβου θα αποτύχουν. Είμαστε πάντα απέναντι στον ρατσισμό και στα κηρύγματα μίσους. Είμαστε πάντα απέναντι στον φασισμό και στους εκφραστές του.

Καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο του Ηρακλείου να καταδικάσει και να απομονώσει τα φασιστικά στοιχεία» τονίζει η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ρατσιστική επίθεση εναντίον τριών μεταναστών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, η οποία οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό των δυο εξ αυτών, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, που δεν είναι άλλο από το μίσος για τους αδύνατους και τους κυνηγημένους», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γρ.Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:  

«Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εντοπίσουν τους δράστες.  Η απόπειρα διασποράς ρατσιστικού μίσους και φόβου μπορεί και πρέπει να αποτύχει. Μαζί με κάθε δημοκρατικό πολίτη, οφείλουμε να απομονώσουμε τους φασίστες και νεοναζιστές». 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)