to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:33 | 20.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Καταγγελία για αστυνομικό που απειλούσε με περίστροφο συλληφθέντα, μες στα δικαστήρια

Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιεύεται στο athens Indymedia, αστυνομικός έβγαλε περίστροφο και το κουνούσε απειλητικά εναντίον κρατουμένου, στον προθάλαμο του γραφείου της εισαγγελέως, μπροστά στα μάτια δικηγόρων και συγγενών των κρατουμένων. Το περιστατικό συνέβη χθες Παρασκευή, οταν θα περνούσαν από εισαγγελέα οι συλληφθέντες από την απεργιακή πορεία της Πέμπτης


Η καταγγελία όπως δημοσιεύεται στο Athens Indymedia:


Καταγγελία για φρουρό της ΓΑΔΑ


Χτες, 19/10/12, στην Εισαγγελία των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, γύρω στις 11.15 π.μ. συνέβη το ακόλουθο εξωφρενικό περιστατικό:

Είχαν φέρει γύρω στις 11 π.μ. (νωρίτερα απ' ό,τι είχε δηλωθεί προχτές στους δικηγόρους τους) τους 7 συλληφθέντες κατά την απεργιακή διαδήλωση της 18/10/12 από τη ΓΑΔΑ στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης και τους έβαλαν να καθίσουν στον προθάλαμο του γραφείου της ώσπου να έρθει η σειρά τους, φρουρούμενους από τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν από την Ασφάλεια.

Οι γονείς των περισσότερων είχαν μπει στο χώρο και περίμεναν μαζί με τους δικηγόρους των συλληφθέντων, ελπίζοντας σε μια επαφή με τα παιδιά τους. Σε  μια στιγμή η μητέρα ενός από τα παλικάρια θέλησε να αγκαλιάσει το γιο της και τότε μια αστυνομικός της Εισαγγελίας την απομάκρυνε, λέγοντας πως «αυτό απαγορεύεται». Στη διαμαρτυρία του συλληφθέντος, ένας από τους φρουρούς της ΓΑΔΑ τον επέπληξε και, επειδή το παλικάρι συνέχισε -πιο έντονα πλέον- να διαμαρτύρεται, ο φρουρός τού έσφιξε απότομα το χέρι και, στη συνέχεια, τράβηξε το περίστροφό του κουνώντας το απειλητικά.

Ο κόσμος γενικά πάγωσε, πλην των κρατουμένων που άρχισαν να φωνάζουν και μιας μονάχα από τους παριστάμενους δικηγόρους - η οποία, αφού επέπληξε έντονα τον φρουρό, μπήκε διαμαρτυρόμενη στο γραφείο της εισαγγελέως και κατήγγειλε το περιστατικό.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης (το όνομα της οποίας βρίσκεται με την τρέχουσα ημερομηνία στο ημερολόγιο των δικαστηρίων) δήλωσε αναρμόδια και συνέστησε με απαξιωτικό ύφος να υποβληθεί μήνυση. Παρά τις επίμονες διαμαρτυρίες της δικηγόρου ότι το απαράδεκτο περιστατικό συνέβη στον προθάλαμο του γραφείου της, η εισαγγελέας την απέπεμψε δηλώνοντας πως αυτό που συνέβη δεν την αφορά!

[Σημειωτέον ότι η ίδια εισαγγελέας λίγο μετά, κατά την εξέταση της υπόθεσης των 7 συλληφθέντων, συγχώνευσε τις κατηγορίες, μετατρέποντας τα πλημμελήματα των 5 σε κακουργήματα... 

Οι 7 συλληφθέντες αργότερα αιτήθηκαν από τον ανακριτή αναβολή και τη Δευτέρα 21/10/12 περνούν από αυτόφωρη διαδικασία.]

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)