to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 06.03.2014

Κοινωνία

Καταγγελία φαντάρων: Ξανά ληγμένα κρουασάν στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου

«Γίνεται φανερό ότι θεωρούν τους φαντάρους "ζώα" που μπορούν να ξεφορτωθούν σε αυτούς ότι σάπιο σκεύασμα έχουν» αναφέρουν οι φαντάροι


Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος:

Διαβάζουμε: «Τη διακίνηση κρουασάν με ανάπτυξη μούχλας πρασινωπής χροιάς στην επιφάνεια του προϊόντος διαπίστωσε, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για το προϊόν «Croissant Panini dolce» με γέμιση πραλίνας φουντουκιού, σε συσκευασία των 150 γρ., με ημερομηνία λήξης 22/03/2014. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία PANINI ΑΕ στο 1ο χλμ Βέροιας».

Και την ίδια στιγμή που ο ΕΦΕΤ παρεμβαίνει για να προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών, στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου συνεχίζεται η διανομή ληγμένων κρουασάν, με ευθύνη του Διοικητή, του ΑΓΕΣ Μανωλά και του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί για το τι συμβαίνει απο προηγούμενη ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, αλλά αδιαφορούν και συνεχίζουν να τα διανέμουν!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: 

Είμαστε φαντάροι που περάσαμε ΣΠΕΝ στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου, όντας η δεύτερη σειρά μετά τις γιορτές. Διαβάζαμε τις καταγγελίες για τα ληγμένα κρουασάν αλλά πιστεύαμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που έτυχε στους προηγούμενους από εμάς φαντάρους.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αποτελεί «συνήθεια» στο συγκεκριμένο ΚΕΝ καθώς συνέβη και σε εμάς να  δίνουν ληγμένα (4 ημερών) κρουασάν.

Γίνεται φανερό ότι θεωρούν τους φαντάρους «ζώα» που μπορούν να ξεφορτωθούν σε αυτούς ότι σάπιο σκεύασμα έχουν. Από τους `γκοτζίλες` των πατεράδων μας περάσαμε στα ληγμένα κρουασάν σήμερα και ποιος ξέρει τι άλλο αύριο.

Τα προβλήματα όμως κατά την διάρκεια του διαστήματος που κάτσαμε στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου δεν ήταν μόνο τα αλλιωμένα σνακ. Τις πρώτες πέντε μέρες τα μπάνια ήταν κλειστά γιατί δεν υπήρχε ζεστό νερό. Όταν παραπονεθήκαμε στους μόνιμους η απάντηση που λάβαμε από τον λοχία ήταν «Στρατός είναι εδώ τι θέλετε, εξάλλου για αυτό σας βγάζουμε έξω για να πηγαίνετε σε ξενοδοχεία να κάνετε μπάνιο».

Δεν θα κάτσουμε να αναλωθούμε σε αυτό που είπε ο λοχίας που εξάλλου ειλικρινέστατα μας μετέφερε αυτό που ο στρατός δεν μας λέει επίσημα. Ότι μας καλεί να αφήσουμε τις ζωές μας και να υπηρετήσουμε μια θητεία που θα την χρυσοπληρώσουν οι οικογένειες μας.

Αντί να κωφεύει το ΓΕΣ ας το δηλώσει ξεκάθαρα και να μας πει το ποσό που πρέπει να έχουμε από πριν μαζί μας για να βγάλουμε την θητεία μας. Πόσο κοστίζει σε εμάς και στην οικογένεια μας μια υποχρεωτική στράτευση που μας θέλει δωρεάν δούλους και παράγει κέρδος σε πλήθος τοπικών οικονομικών παραγόντων με τους οποίους διαπλέκεται το αμαρτωλό πελατειακό κράτος των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Τέλος αξιολογούμε ότι η θητεία μας στο 1ο λόχο του ΚΕΜΧ Ναυπλίου ήταν κουραστική, αλλά δεν ήταν το ίδιο το ΣΠΕΝ που μας κούρασε όσο η συνεχής αγγαρεία και η δήθεν καθαριότητα.

Ειρωνικό αν σκεφτεί κανείς ότι περάσανε 6 μέρες για να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο και ενώ υποβαλλόμασταν σε στρατιωτική εκπαίδευση.

Ελπίζουμε οι επόμενοι από εμάς να έχουν καλύτερες συνθήκες από ότι εμείς.

Μια συμβουλή μόνο στους συναδέλφους:

Αντιδράστε γρηγορότερα, δυνατότερα, συλλογικότερα από ότι εμείς.

Βγείτε Μαζικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά.

Γράψτε επιστολές καταγγελίας και δημοσιεύστε τες παντού.

Να πάρουν οι γονείς σας τηλέφωνο και να διαμαρτυρηθούν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)