to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:38 | 29.09.2022

Κοινωνία

Καταγγελία εργαζομένων του ΕΜΠ: Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση - Ζητούν λύσεις για την στέγαση των φοιτητών

«Οι σύλλογοι των εργαζομένων και των φοιτητών επανειλημμένα έχουν καταγγείλει τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων στη συγκεκριμένη εστία και έχουν ζητήσει την επέμβαση της Πρυτανείας για να δοθεί ένα τέλος», επισημαίνουν σε καταγγελία τους οι σύλλογοι εργαζομένων του ΕΜΠ


«Εικόνες και γεγονότα απαράδεκτα και ασύμβατα με το δημόσιο πανεπιστήμιο έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί, στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης στη Φοιτητική Εστία του Ζωγράφου στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί, να σπρώχνονται, να απειλούνται και να εκφοβίζονται εργαζόμενοι, και να κυνηγούν οι αστυνομικοί με όπλα φοιτητές. Όλα αυτά συμβαίνουν σε εξεταστική περίοδο και την ώρα που φοιτητές έδιναν μάθημα και εργαζόμενοι προσέρχονταν στην εργασία τους», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ και ο Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΕΜΠ.

Και συμπληρώνουν: «Οι σύλλογοι των εργαζομένων και των φοιτητών επανειλημμένα έχουν καταγγείλει τη δράση διαφόρων ύποπτων κυκλωμάτων στη συγκεκριμένη εστία και έχουν ζητήσει την επέμβαση της Πρυτανείας για να δοθεί ένα τέλος.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η κυβέρνηση έχει  την αποκλειστική ευθύνη. Η ίδια που εξακολουθεί να καταστέλλει τους αγώνες των συλλόγων των φοιτητών και των εργαζομένων και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προβάλει στην κοινωνία την ανομία των Πανεπιστημίων για να δικαιολογήσει την ίδρυση και είσοδο της ΟΠΠΙ εντός των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Οι φοιτητικές εστίες ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Οι μονάδες καταστολής όμως υπήρχαν μέσα στο Ίδρυμα και οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά σε σχολές που δίνονταν μαθήματα. Η Πρυτανεία έλαμψε για άλλη μια φορά με την απουσία της. Οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι είμασταν εκεί αλλά η Διοίκηση απούσα. Ήταν ενήμερη για τη σημερινή επιχείρηση η Πρυτανεία ή όχι? Η απάντηση δική σας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: ΑΜΕΣΑ η Πρυτανεία να λύσει το ζήτημα της στέγασης των φοιτητών της παλιάς εστίας που αυτή τη στιγμή έχει σπασμένες πόρτες και ζημιές από την επέμβαση της αστυνομίας και όχι μόνο, και να πάρει θέση για τα γεγονότα η Σύγκλητος». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)