to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 11.09.2017

Κοινωνία

Καταγγελία: Επίθεση φασιστών σε μέλη της ΛΑΕ και της ΑΝΤΡΣΥΑ στη Μυτιλήνη

Την επίθεση από ομάδα φασιστών -ενώ έσβηναν φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους της περιοχής- που δέχτηκαν την Παρασκευή στην περιοχή Παγανή της Μυτιλήνης, ένα μέλος της Λαϊκής Ενότητας και ένα μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταγγέλλει με γραπτή της δήλωση η ΛΑΕ.


Σύμφωνα με την ΛΑΕ, η επίθεση της ομάδας των ακροδεξιών ξεκίνησε με ύβρεις νεοναζιστικής και αντικομμουνιστικής ρητορικής και κατέληξε στον τραυματισμό του συντρόφου- μέλους της ΛΑΕ, αναφέρει το δελτίο τύπου της Λαϊκής Ενότητας και προσθέτει πως «τα χειρότερα απετράπησαν μετά από παρέμβαση οδηγών που βρίσκονται σε διερχόμενα οχήματα».

Η ΛΑΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει επίσης πως τα τελευταία χρόνια η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να ξαναβγεί στους δρόμους, αυτή τη φορά ενάντια στους πρόσφυγες. Με «Δούρειο Ίππο» δήθεν ομάδες «πολιτοφυλάκων» και «αγανακτισμένων πολιτών» η Χ.Α. προσπάθησε να ξαναστήσει τις γνωστές «επιτροπές κατοίκων», χωρίς όμως να βρει την αναμενόμενη ανταπόκριση.

«Η αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος και κυρίως του κινήματος αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, δεν άφησε περιθώριο στους νεοναζί ώστε να χτίσουν μια πειστική ξενοφοβική αφήγηση. Μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στη Λέσβο ήταν φυσικά και το κλείσιμο των γραφείων της Χ.Α. στο νησί», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΛΑΕ υπενθυμίζει πως σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα και υπογραμμίζει και τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

Στο πλαίσιο σειράς αντιφασιστικών διαδηλώσεων η ΛΑΕ καλεί σε συμμετοχή στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16 του μήνα στο Σύνταγμα με κατεύθυνση τα γραφεία της ΧΑ στη Λεωφ. Μεσογείου, καθώς και στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 18 του μήνα στο Κερατσίνι στο μνημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και πορεία με κατεύθυνση το Καστράκι όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στη μνήμη του Π. Φύσσα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)