to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:59 | 17.05.2022

Πολιτική

Καταγγελία Bloco: ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ και ΔΑΠ θα κάνουν εκλογές στην Τεχνόπολη - Κάλεσμα στις πολιτικές δυνάμεις για εκλογές 25/5

Τις πολιτικές δυνάμεις της ΑΣΟΕΕ καλεί το Bloco, ώστε να αναλάβουν από κοινού τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών της ΑΣΟΕΕ στις 25 Μαΐου


Την ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ καταγγέλλει το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την απόφαση να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές εκτός πανεπιστημιακού χώρου, στην Τεχνόπολη. Συγκεκριμένα, στον χώρο της Τεχνόπολης θα πραγματοποιήσουν εκλογές μόνες τους οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ, της ΔΑΠ -ΝΔΦΚ και των ΠΑΝΚΣ την Τετάρτη 18 Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Bloco στην ανακοίνωσή του «Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν κομμάτι της φοιτητικής ζωής και τη μαζικότερη δημοκρατική και συλλογική διαδικασία των φοιτητών/-τριών. Η αποκοπή τους από το χώρο που ζούμε καθημερινά, η τοποθέτησή τους εκτός ασύλου ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση - καταγγελία του Bloco:

«Οι φοιτητικές εκλογές δεν είναι πανηγύρι κανενός! Καταγγέλλουμε το εκλογικό τσίρκο που στήνει η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι μαζί με τη συνδρομή των ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΝΚΣ.

Οι φοιτητικές εκλογές αποτελούν κομμάτι της φοιτητικής ζωής και τη μαζικότερη δημοκρατική και συλλογική διαδικασία των φοιτητών/-τριών. Η αποκοπή τους από το χώρο που ζούμε καθημερινά, η τοποθέτησή τους εκτός ασύλου ρίχνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης. Τέτοιες πρακτικές εξυπηρετούν το αφήγημα περί πανεπιστημίου ανομίας. Ταυτίζονται στην πράξη με την κατάργηση του ασύλου και στρώνουν το δρόμο για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ καταφέρνει άλλη μια φορά να μην μας πείσει για το προοδευτικό της προσωπείο. Δεν ξεχνάμε ότι είναι η παράταξη που έφερε το φοιτητικό μας σύλλογο σε αυτήν την κατάσταση. Που τον αδρανοποίησε και δε συμμετείχε στις γενικές συνελεύσεις. Που επενδύει στις ρουσφετολογικές πρακτικές στρέφοντας μεγάλο κομμάτι των συμφοιτητών/-τριών μας στην αδράνεια και τις πελατειακές σχέσεις. Που ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης ενάντια στο άσυλο μέσα από την άρνησή της να κάνουμε εκλογές στη σχολή μας. Δεν ξεχνάμε τις εκλογές του 2019 που έκανε μόνη της στο Σπόρτινγκ με μόνο αντίπαλο το τρολ ψηφοδέλτιο των Πειρατών.

Απέναντι στη σήψη και την παρακμή προτάσσουμε τη δημοκρατική ανασυγκρότηση του Φοιτητικού μας Συλλόγου. Είναι αναγκαίο να γίνουν εκλογές στο σύλλογό μας και να ανανεωθούν τα όργανά μας. Εκλογές που θα γίνουν σε πανεπιστημιακό χώρο, με διαφανή διαδικασία. Εκλογές που θα διασφαλίζουν την ενιαιότητα του συλλόγου μας, τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και και την έκφραση όλων των πολιτικών λογικών.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην ΑΣΟΕΕ να αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Μαΐου, καθώς πλέον δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εκλογές στις 18 Μαΐου». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)