to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 31.10.2014

πηγή: svistetous.wordpress.com

Κοινωνία

Καταγγελία Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Νέων Χαλανδρίου "Σβήστε τους"

Γνωστός φασίστας στο Χαλάνδρι προσέφυγε στους αστυνομικούς, αφού χαιρέτησε ναζιστικά κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου προκαλώντας την οργή του κόσμου. Κατέληξε να συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, γνωστός φασίστας της περιοχής επιχείρησε να προκαλέσει γονείς και παιδιά χαιρετώντας ναζιστικά προς την Ελληνική σημαία. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω ακροδεξιός προκαλεί στο Χαλάνδρι, αλλά αυτή τη φορά αντιφασίστες της περιοχής, με τις επευφημίες και του υπόλοιπου παριστάμενου κόσμου αποφάσισαν να τον διώξουν από το χώρο που τελούταν οι εορτασμοί ενάντια στο φασισμό και στις θηριωδίες που αυτός διέπραξε στη χώρα μας.

Ακολουθώντας μια συνήθη τακτική για τους κατά τα άλλα «νταήδες» χρυσαυγίτες, προσέφυγε στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο προσπαθώντας να καταδώσει τον κόσμο που τον απώθησε.

Άσχετα με τη διαμαρτυρία για τις ναζιστικές του προκλήσεις, για κακή του τύχη κουβαλούσε πάνω του ποσότητα ναρκωτικών (πιθανότατα όχι για ιδία χρήση με βάση λεγόμενα μαθητών του Χαλανδρίου από προηγούμενα αντίστοιχα περιστατικά) για την οποία και εν τέλει συνελήφθη.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες από οποιοδήποτε πολίτη με δημοκρατική συνείδηση. Οι φασίστες στο Χαλάνδρι είναι ανεπιθύμητοι. Τη μέρα που ο λαός μας ξεκίνησε ένα περήφανο αγώνα ενάντια στον ξένο κατακτητή και μετέπειτα ενάντια και στους ντόπιους συνεργάτες του, δεν ανεχόμαστε τις προκλήσεις από τους επιγόνους των χιτών και των ταγματασφαλιτών.

Τιμάμε τον αγώνα του λαού μας όχι μόνο στις 28 κάθε Οκτώβρη, αλλά κάθε μέρα αγωνιζόμενοι ενάντια στο φασισμό, αγωνιζόμενοι προσπαθώντας να δικαιώσουμε τους πόθους και τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς που παραμένουν 70 χρόνια μετά ακόμα ανεκπλήρωτα.

10669038_10204669255507594_5619314039598839640_o

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)