to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 24.06.2013

Κοινωνία

Καταγγέλει το κλείσιμο της ΕΡΤ η ομοσπονδία Ευρωπαίων κινηματογραφιστών

Επιστολή καταγγελίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ έστειλε η ομοσπονδία των Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι όλες οι Δημοκρατίες χρειάζονται πλουραλισμό στα ΜΜΕ, αν θέλουν να επιβιώσουν και η μητέρα της Δημοκρατίας Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση.


Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και ο ελληνικός λαός δικαιούται τη συνέχιση της ενημέρωσης και του πολιτισμού, τα οποία μόνο μια λειτουργούσα ΕΡΤ μπορεί να προσφέρει. Οι μεταρρυθμίσεις στην ΕΡΤ μπορεί να είναι αναγκαίες, αλλά το κλείσιμο είναι επικίνδυνο και συνιστά βήμα αυθαιρεσίας. Οι κινηματογραφιστές της Ευρώπης καλούν τον Πρωθυπουργό να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα και τους καλοπροαίρετους ανθρώπους για να επαναφέρει στη ζωή αυτό το πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, χωρίς καθυστέρηση. Το κείμενο υπογράφεται απο τον πρόεδρο Σερ Αλαν Πάρκερ και τα μέλη Μάρκο Μπελόκιο, Κλαίρ Ντενίς, Ανιέσκα Ολάν, Νηλ Τζόρνταν και Ιστβαν Ζάμπο. 

Η επιστολή καταγγελίας της FERA επήλθε μετά από παρέμβαση και ενημέρωση που έκανε το σωματείο «μικρό» μέλος της FERA το οποίο από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε την απόφαση του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των εργαζομένων του υπογραμμίζοντας ότι μπαίνει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε κρατική ενίσχυση  στον τομέα του κινηματογράφου και ειδικότερα σε ένα μη εμπορικό δημιούργημα όπως η ταινία μικρού μήκους .

Η ανακοίνωση

Το σωματείο «μικρό» καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε εν μια νυκτί το κλείσιμο της ΕΡΤ, Το αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης δεν είναι μόνο η απόλυση χιλιάδων επιπλέον εργαζομένων αλλά και η ταφόπλακα για οποιαδήποτε κρατικοί ενίσχυσή στον τομέα του κινηματογράφου και ειδικότερα σε ένα μη εμπορικό δημιούργημα όπως η ταινία μικρού μήκους .

Το σωματείο «μικρό» όπως πρωτοστάτησε για τη δημιουργία του προγράμματος «μικροφίλμ» από την ΕΡΤ, έτσι και σήμερα βρίσκεται δίπλα στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχοντας στο πλάι εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, ανέργους .

Καταλαβαίνουμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την ταινία μικρού μήκους τι σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πλέον η δημιουργία θα αποτελεί ένα απατηλό όνειρο.

Συνάδελφοι απαντάμε με αλληλεγγύη και αγώνα στην συνολική τους επίθεση. Συμπαραστεκόμαστε και οργανωνόμαστε απέναντι στα σχέδια όλων αυτών που χαιρόντουσαν τόσο καιρό να μας βλέπουν αδρανής.

Η μόνη απάντηση θα δοθεί στους δρόμους, ενωμένους με τους εργαζόμενους, ανέργους και το λαό που διεκδικώντας τη ζωή που μας ανήκει.

Πηγή: ertopen.com

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)