to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 30.07.2017

Κοινωνία

Καταφύγιο για τους πρόσφυγες τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Λαδόπουλου στην Πάτρα - Οι επόμενες κινήσεις

Τα επόμενα βήματα, μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου θα είναι, η τοποθέτηση σκηνών, ώστε να κοιμούνται οι μετανάστες μέσα, η δημιουργία τουαλετών και εγκαταστάσεων ντους, ενώ θα διανέμονται τακτικά είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και παπούτσια και θα ξεκινήσει και η καθημερινή σίτιση αλλά και η ιατρική εξέταση όλων.


Η δημοτική Αρχή Πάτρας πριν λίγες ημέρες προχώρησε στον καθαρισμό των κτιρίων του Λαδόπουλου, όπου στο εσωτερικό έχει δημιουργηθεί ένας άτυπος αλλά οργανωμένος χώρος για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που καταφθάνουν καθημερινά στην Πάτρα με κάθε τρόπο, με στόχο να διαφύγουν μεσω του λιμένα στην γειτονική Ιταλία.

Η πράξη αυτή του Δήμου Πατρέων επικροτήθηκε ιδιαίτερα από την τοπική κοινωνία, με την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, μέλη της οποίας ανήρτησαν στη σελίδα της στο facebook:

"#Εξαιρετική κ υψηλού πολιτικού συμβολισμού ενέργεια τού Δήμου της Πάτρας.

#Συμβολή στην προσπάθεια για ανθρώπινες συνθήκες,για φροντιδα ζωής ,στους προσφυγες στήν Ακτή Δυμαίων.

Για να πάψει νάναι ο χώρος γιά "ανθρώπους κ ποντίκια".

Η Αλληλεγγυη ειναι στάση κ τρόπος ζωής,κ ή απόφαση τού Δήμαρχου κ τού Δημοτικού Συμβούλιου ,ειναι πράξη αλληλεγγυης για τους Προσφυγες ,δινει απάντηση στά σεναρια κ τήν παραπληροφορηση που απεργάζονται ,οσοι υπηρετούν τίς πολιτικές αποτροπής ,πού οδηγούν στή γκετοποιηση κ στοχοποιηση τους.

#Σάν Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων προσφύγων κ μεταναστών,είμαστε δίπλα σέ κάθε δραστηριότητα τής Δημοτικής αρχής,που στοχευει στην βελτιωση της ζωης τών προσφύγων.

#Σχεδιαζοντας μαζι με το Δήμο τής Πάτρας τά επόμενα βήματα,(διαμόρφωση τών χώρων κ στα δύο εργοστάσια,τήν μεριμνα γιά τό μεσημεριάνο φαγητό κλπ.)

#Στα σεναρια καταστολής ,απαντάμε μέ ενωτικές Αλληλεγγυες Δρασεις.

Καί από αυτό τόν αγώνα θεωρουμε οτι ΔΕΝ περισεύει κ α ν ε ι ς!!!!!!"

Επόμενες κινήσεις

Τα επόμενα βήματα, μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση του χώρου, πηγές αναφέρουν πως θα είναι, η τοποθέτηση σκηνών, ώστε να κοιμούνται οι μετανάστες μέσα, η δημιουργία τουαλετών και εγκαταστάσεων ντους, ενώ θα διανέμονται τακτικά είδη προσωπικής υγιεινής, ρούχα και παπούτσια και θα ξεκινήσει και η καθημερινή σίτιση αλλά και η ιατρική εξέταση όλων. Μάλιστα ο Δήμος θα αναλάβει το επόμενο διάστημα να καθαρίσει και το χώρο της ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Ανθείας, παρά το γεγονός πως υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης.

Πηγή: Tempo24

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)