to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:57 | 29.09.2019

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Καταδίωξη αυτοκινήτου με μετανάστες μέσα σε οικισμό κατέληξε σε σοβαρό τροχαίο με ένα νεκρό

Μια ακόμη καταδίωξη αυτοκινήτου διακινητών που μεταφέρουν μετανάστες από την αστυνομία, κατέληξε σε τραγωδία το πρωί της Κυριακής. Ένας κάτοικος του Αγίου Βασιλείου νεκρός και αρκετοί μετανάστες τραυματισμένοι σοβαρά, είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος στη διασταύρωση της παλιάς ΕΟ Θεσσαλονίκης-Καβάλας με την Περιφερειακή του Χορτιάτη, μέσα στον οικισμό του Αγ. Βασιλείου.


Μια ακόμη καταδίωξη μεταναστών κατέληξε σε τραγωδία το πρωί της Κυριακής. Ένας νεκρός κάτοικος του Αγίου Βασιλείου και αρκετοί μετανάστες τραυματισμένοι σοβαρά, είναι ο απολογισμός του δυστυχήματος που σημειώθηκε στη διασταύρωση της παλιάς Εθνικής Οδόυ Θεσσαλονίκης-Καβάλας με την Περιφερειακή του Χορτιάτη, μέσα στον οικισμό του Αγ. Βασιλείου.

Ένα Volkswagen, καταδιωκόμενο, με περίπου 13 μετανάστες και κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη κινήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, μέσα στον οικισμό. Στη διασταύρωση, ένα Toyota Yiaris επιχείρησε να περάσει με πράσινο φανάρι αλλά το διερχόμενο Wolskwagen το χτύπησε με σφοδρότητα και το εκσφενδόνισε αρκετά μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα άλλο λευκό ΚΙΑ.

Οι διαμαρτυρίες για τις καταδιώξεις

Το δυστύχημα έφερε για πολλοστή φορά στο προσκήνιο το τεράστιο πρόβλημα των καταδιώξεων μεταναστών που πλέον έχουν επεκταθεί σε κατοικημένους οικισμούς.

Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν τις περασμένες εβδομάδες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως στα Άβδηρα Ξάνθης, όπου καταγράφηκαν σοβαρές διαμαρτυρίες των κατοίκων για τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύχθηκαν μέσα στον οικισμό. Στο παρελθόν υπήρξαν αρκετοί πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί λόγω των καταδιώξεων ενώ αυτή τη φορά ένας κάτοικος ενός οικισμού βρήκε τραγικό θάνατο.

Στο σημείο βρέθηκε δευτερόλεπτα μετά το συμβάν η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης, Δώρα Αυγέρη:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)