to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 24.10.2012

Κοινωνία

Καταδίκη για την Χρυσή Αυγή και τις πρακτικές της

Τρεις στους τέσσερις (75%) διαφωνούν με τις πολιτικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής, ενώ τέσσερις στους πέντε (79,2%) δηλώνουν αντίθετοι με τις πρακτικές της στο δρόμο όπως τις ενέργειες κατά μεταναστών. Πάνω από τρεις στους τέσσερις αντιτίθενται στο «κυνήγι» των αλλοδαπών μικροπωλητών.


Στον αντίποδα, υπέρ της τακτικής που τηρεί το κόμμα του Ν.Μιχαλολιάκου σε πολιτικό επίπεδο τοποθετείται ένα 20,3%, αν και το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 19,4% για τις «εκκαθαρίσεις» στις λαϊκές εναντίον ξένων μικροπωλητών και στο 18,4% για τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών γενικότερα.


Η μεγαλύτερη απόρριψη αφορά τις «χριστιανικές ευαισθησίες» της Χρυσής Αυγής όπως εκδηλώθηκαν πρόσφατα στην πρεμιέρα της παράστασης Corpus Christi στο θέατρο Χυτήριο, όπου μόλις 13,9% συμφωνεί με την παρέμβαση αυτή.


Το προφίλ του ψηφοφόρου/φίλου της Χρυσής Αυγής σκιαγραφείται ως εξής, στην νέα δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha που δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης:


Είναι άντρας (10,4% έναντι 8,4% των γυναικών), νέος ή μεσήλικας (10,9% στις ηλικίες 18-34 και 10% στις ηλικίες 35-54, έναντι 8,6% στις ηλικίες 55 και άνω) και νοικοκυρά ή άνεργος (12,8% και 12% έναντι 10,2% στους ελεύθερους επαγγελματίες, 10% στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, 8,4% στους συνταξιούχους και 4,4% στους δημόσιους υπαλλήλους).


Η εισροή ψηφοφόρων από άλλα κόμματα οφείλεται κυρίως στις διαρροές από Νέα Δημοκρατία (χάνει 6,3%) και Ανεξάρτητους Ελληνες (χάνουν 6,6%), ενώ το ΠΑΣΟΚ «στέλνει» ένα δικό του 3,4% και ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα 2,8%.


πηγή: Έθνος  


Σημείωση Left.gr: σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα είναι να αναφέρεται και το ποσοστό ΔΞ/ΔΑ (Δεν ξέρω, Δεν απαντώ), οι άνθρωποι δηλαδή που απέφυγαν να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα, φοβούμενοι ίσως τους τραμπούκους σε περίπτωση απορριπτικής απάντησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)