to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:55 | 26.04.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Καταδίκη για 37χρονο Πατρινό που έδειρε μετανάστη

Σε έξι μήνες φυλάκιση για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μετανάστη που είχε σημειωθεί στις 24 Ιουνίου του 2012 στην Πάτρα καταδικάστηκε ένας 37χρονος.


Στο περιστατικό συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα 4-5 άτομα τα οποία ουδέποτε εντοπίστηκαν προκειμένου να βρεθούν ενώπιων της δικαιοσύνης για τις πράξεις τους. Για το θέμα μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πάτρας και αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, Νίκος Κανελλάκης ο οποίος κατέθεσε και στο δικαστήριο σε βάρος του δράστη.  

«Είδαμε μια ομάδα ανθρώπων, η οποία είχε πέσει πάνω σε ένα μετανάστη. Τον χτυπάγανε, τον κλωτσάγανε, ένας κράταγε και ένα ρόπαλο, για πολύ άγρια επίθεση. Εγώ ανέβηκα στα κάγκελα και άρχισα να τους φωνάζω ότι σας τραβώ βίντεο και θα το δώσω στην αστυνομία. Εκείνη την ώρα προφανώς φοβήθηκαν και έφυγαν» περιγράφει ο κ. Κανελλάκης.

«Δεν μπορεί να γίνεται αυτοδικία σε αυτή την χώρα ακόμα και απέναντί μας εάν έχουμε έναν ο οποίος φταίει για κάτι. Δεν μπορούμε να τον χτυπάμε, δεν μπορούμε να τον δέρνουμε και πολύ περισσότερο για έναν άνθρωπο, που είχε έρθει πριν λίγες ώρες από την πατρίδα του, ταλαιπωρημένος» σχολίασε επίσης ο κ. Κανελλάκης, ο οποίος στη συνέχεια, που συνομίλησε με το θύμα, διαπίστωσε ότι ήταν μορφωμένος, μιλούσε 3 ξένες γλώσσες, κι απλά έψαχνε να βρει στον ήλιο μοίρα, να ορθοποδήσει και να ξεκινήσει την ζωή του από την αρχή. Αυτό, που έζησε στην Πάτρα και τα βίαια χτυπήματα, που δέχθηκε δεν τον πτόησαν να συνεχίσει να ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή και αυτή την στιγμή στην Γαλλία.

Μιλώντας για τον δράστη ο κ. Κανελλάκης υπογράμμισε: «Ο ίδιος δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι το έκανε συνέχισε να έχει αυτή την τακτική και δυστυχώς υπήρξαν και κάποιοι άνθρωποι, που προσπάθησαν να πουν ότι εγώ λέω ψέματα, ότι αυτός δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο, γιατί έβλεπε ποδόσφαιρο, αλλά το δικαστήριο δεν πείστηκε».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)