to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 16.04.2015

πηγή: directnews.gr

Κοινωνία

Καταδίκη αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Φυλάκιση 7 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε δύο αστυνομικούς που κρίθηκαν ένοχοι για ξυλοδαρμό αλλοδαπού στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν άλλοι δύο αστυνομικοί που κάθισαν στο εδώλιο.


Σύμφωνα με το voria.gr, στις απολογίες τους όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του βασανισμού σε βαθμό πλημμελήματος που τους αποδόθηκε. Τελικά καταδικάστηκαν, με ελαφρυντικά, ένας αρχιφύλακας κι ένας υπαρχιφύλακας που είχαν υπηρεσία στο τμήμα ελέγχου του αεροδρομίου, στις 28 Δεκέμβριο του 2011.

Ο 36χρονος κάτοχος ολλανδικού διαβατηρίου, με καταγωγή από το Ιράκ, επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ολλανδία, μέσω του αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Λογομάχησε με τους αστυνομικούς για ασήμαντη αφορμή, κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.

"Με χτύπησαν με μπουνιές και κλοτσιές. Μου άσκησαν ψυχολογική βία για να με εκφοβίσουν. Με έδερναν επί 13 λεπτά και μου έλεγαν: "Μην σε ξαναδώ εδώ" και "μην ξανά έρθεις στην Ελλάδα, θα φας 10 χρόνια φυλακή". Μου προκάλεσαν σωματικές κακώσεις, με άλγος στο κεφάλι. Φοβόμουν και δεν ήθελα να εξεταστώ από το γιατρό του αεροδρομίου. Με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Θέρμης" κατέθεσε ο παθών με τη συνδρομή διερμηνέα της αγγλικής γλώσσας.

Όπως προέκυψε από την  ακροαματική διαδικασία, ο 34χρονος Ολλανδός εισήχθη στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, μετά το περιστατικό, ενώ ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε, στη συνέχεια, διέγνωσε ότι έφερε θλαστικά τραύματα και εκδορές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)